ŠTA JE DELOŽACIJA: Porekli i značenje reči! (FOTO)

 

U poslednje vreme sve češće se čuje reč deložacija. Reč koja nije bila poznata ili bolje rečeno primenjiva u samoupavnom socijalizmu. A sada, u eri dominacije surovih ekonomskih postulata, oživljava – deložacija.

Deložacija je reč francuskog porekla i znači iseliti, isterati. Odnosi se pre svega, na postupak prisilnog iseljenja stanara ili zakupca iz stana ili kuće. U nekim državama, to takođe može ukljuivati prinudno iseljavanje osoba iz nekretnine koja je predmet hipoteke, pri čemu, deložaciju, pokreće poverilac.

U periodu krize, nezaposlenosti, pada životnog standarda, sve češće se javljaju situacije koje mogu izazvati deložaciju. Zbog neplaćeih troškova stanovanja ili ne plaćene rate kredita, ili ne vraćenih novčanih sredstava, pokreće se tužba. Obično se dužnicima pre deložacije šalje nalog za deložciju na kućnu adresu, ali u novije vreme, postoje držve gde se deložacije odvijaju bez prethodne najave.

Razlog je taj što su ranije bili česti pokušaji udruživanja stanovništva popt Živog zida, koje su ometale policiju prilikom deložacije, pa do deložacije nije ni došlo. Zato se ona u tim državama sada obavlja tajno, bez prethodne najave.

 

 

 

Izvor: Opušteno.rs

Foto: pexels.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro