Izvor:
12.10.2019 u 20:46
0

BOLI VIŠE NEGO ŠTO SE MISLI: Gubitak LJUBIMCA je velika TRAUMA

Ako ste vlasnik ljubimca, već jako dobro znate da ne postoje reči kojima možete opisati veselje i sreću koju ljubimci unose u dom. Ljubimci su najbolje društvo, uvek nas veselo dočekaju na vratima i strpljivo čekaju da bi proveli s nama malo vremena u igri. Iako ponekad znaju da prave štetu, uvek nas nasmeju i nikada ne možemo da se dugo ljutimo na njih.

Psi suodličnii sa decom i daju nam bezuslovnu ljubav. Psi su uvek uz nas, kada smo tužni i usamljeni i kada nam je potrebna uteha i topli zagrljaj, oni su tu i kada smo srećni i raduju se s nama. Ovi svi razlozi objašnjavaju zašto nam je toliko teško da se rastanemo s njima.

Gubitak ljubimca je traumatično i bolno iskustvo, jer smo zapravo izgubili najboljeg prijatelja. Ovo može biti objašnjeno s dubokom povezanošću čoveka i psa i patimo kao da smo izgubili našu srodnu dušu.

Kako bi potvrdili ovu teoriju, na Univerzitetu u Novom Meksiku su napravili istraživanje i pitali vlasnike kako su se osećali kada su izgubili ljubimca. Većina je odgovorila da je bol ogromna i neopisiva.

Univerzitet na Havajima je takođe napravilo istraživanje pa su vlasnici koji su izgubili voljene ljubimce izjavili da tuga i bol traju duže nego kada izgube voljenu osobu.

Kako bi potvrdili ovu teoriju, na sveučilištu u Novom Meksiku su napravili istraživanje i pitali vlasnike kako su se osjećali kada su izgubili ljubimca. Većina je odgovorila da je bol ogromna i neopisiva.

Sveučilište na Havajima je također napravilo istraživanje te su vlasnici koji su izgubili voljene ljubimce izjavili da tuga i bol traje dulje nego kada izgube voljenu osobu.

Izvor: Index.hr
Foto: Screenshot Higher Perspectives

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter