Izvor:
16.09.2019 u 17:16
0

ZBOG OVE GREŠKE MOŽETE DA PROPUSTITE LET: Naravoučenije – uvek držite pasoš kod sebe!

Kada prolazite pored obezbeđenja na aerodromu sigurno u rukama nosite vaš pasoš i mnogi ga imaju kod sebe sve do ulaza u avion.

Međutim, veliki broj putnika tu pravi ogromnu grešku dok se ukrcava u avion i stavlja pasoš u prtljag.

Ovo može da bude veoma veliki problem ukoliko je ceo let rasprodat pa iz avio-kompanije mogu da zamole da se prtljag proverava pred ukrcavanje dalje od ulaza u avion i onda prtljag bude odnet dalje od putnika koji su tom prilikom primorani da ostave svoje stvari.

Kada putnici ostave pasoš u prtljagu onda imaju problem da prođu kontrolu i uđu u avion, zbog čega mogu da propuste let. Nema svaki aerodrom obavezu da vam vrati prtljag koji je prošao prijavljivanje kako biste vi uzeli vaša dokumenta na ulaz u avion.

Morao sam da čekam u redu iza pulta sve dok mi moj prijatelj nije doneo pasoš iz prtljaga. Ne znam šta bih radio u suprotnom. Avio-kompanije bi trebalo da nas upozoravaju da imamo pasoš kod sebe kada nam uzimaju prtljag – napisao je jedan od putnika koji je imao neprijatnost zbog ove procedure.

Putnici su u ovakvim slučajevima prepušteni na milost i nemilost službenicima aerodroma i kontrolorima zaduženim za proveru dokumenata. Naravoučenije – uvek držite pasoš kod sebe.

Izvor: B92
Foto: passportindex.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter