Izvor:
07.09.2019 u 21:14
0

VEROVANJE KOJE ĆE VAS RASPLAKATI: Dirljiva priča o tome zašto zamišljamo želju kada vidimo zvezdu padalicu!

Dok ima onih sujeverja koji su nastala prvenstveno s namerom da plaše ljude i na taj način ih spreče da čine zlodela, priče koje stoje iz nekih verovanja su neverovatno lepe.

Ako izbegavate da izlazite iz kuće na petak 13, vraćate se tri koraka unazad kada vam crna mačka preseče put ili pomislite želju kad god vidite kad god vidite zvezdu padalicu, to znači da ste sujeverni.

Da li ste se ikada zapitali kako su nastali ovi mali rituali koji treba da nas zaštite od nesreće ili nam obezbede uspeh i sreću u nekom poduhvatu?

Nekada se verovalo da na nebu ima zvezda koliko i ljudi na zemlji, odnosno da svako po rođenju dobije svoju zvezdu koja predstavlja njegovu dušu.

Kad osoba umre, telo se rastavlja od duše (zvezde) i ona pada, odnosno odlazi na "onaj" svet.

U ta stara vremena se takođe verovalo da duše umrlih upravljaju našom sudbinom.

A budući da je tako, ustalio se običaj da kad vidimo zvezdu padalicu zamislimo želju i molimo dušu umrlog da nam je usliši.

Telegraf
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter