Izvor:
08.05.2016 u 23:02
0

SVAKA JOJ ČAST: STOGODIŠNJAKINJA postavila rekord u trčanju na 100 metara

Ajda Kiling je na atletskom mitingu u Zapadnoj Filadelfiji postavila rekord u trčanju na 100 metara u kategoriji za žene starije od 80 godina, prenose američki mediji.

Ona je stazu istrčala za "rekordnih" jedan minut i 17 sekundi!

Kiling je svoj rekord postavila na 122. Pen Rilejsu, najstarijem američkom atletskom mitingu, u Zapadnoj Filadeliji.

Ona od 2011. godine drži rekord u trčanju na 60 metara za žene stare od 95 do 99 godina.

Kiling je počela da se bavi atletikom u 67. godini nakon porodične tragedije u kojoj su joj ubijena dvojica sinova, izjvaila je njena ćerka Šeli.

Šeli je ispričala da su to bila mračna vremena i da je njena majka bila jako uznemirena. Šeli joj je jednog dana rekla da je vodi na trčanje.

Tada smo trčale stazom dugom 3,1 kilometar. To je bio početak njene trkačke karijere i to je veliki lek za nju – rekla je ona.

Upitana šta je tajna njene dugovečnosti, Kiling je rekla da je to "ljubav prema sebi" i poručila da treba da volite sebe, jedete zdravu hranu i vežbate svakog dana barem 10 ili 15 minuta.

Tanjug
Foto: Twitter/NBC Nightly News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter