Izvor:
25.08.2019 u 19:19
0

OSNOVNA NEGA NE SME DA SE PRESKOČI: Spavanje sa šminkom je jedan od najvećih grehova za kožu! (FOTO)

Mnoge žene posežu za mnogobrojim kremama i serumima, a preskaču osnovnu negu.

Za lepu i zdravu koža koja odoleva i prkosi vremenu, ponekad nisu potrebni skupi skincare proizvodi. Štaviše, postoji mnogo načina koje možete da brinete o koži, a oni ne uključuju kozmetiku! Dok genetika zaista igra značajnu ulogu u izgledu naše kože, postoji mnogo faktora koji jesu ipak u našoj moći. U nastavku saznajte na koje načine možete učiniti da vam koža lica izgleda mladoliko i negovano.

Ovo je savet br. 1 koji će vam dati svaki dermatolog. Nadamo se da ćete ovo poslušati, ako vam kažemo da je čak 90% starenja kože uzrokovano sunčevima UV zracima! Dakle, uvek idite delom ulice gde je hlad, nosite veliki šešir, i naočare za sunca, a SPF krema je obavezna na svaka dva sata! Nemojte zaboravite da je najbolja anti-age krema koju možete da kupiti zapravo običan SPF faktor.

Pamučne jastučnice su poznate po tome da upijaju svu vlagu, a to znači da tokom noći isisavaju vlažnost iz vaše kože. Osim toga, grublji materijal, kakav je pamuk, uzrokovaće „gužvanje“ i boranje lica, dok se okrećete tokom noći. Sve ove probleme izbećićete ako pamučne jastučnica zamenite onim svilenim ili satenskim.

Nošenje šminke dok spavate je jedan od najvećih skincare grehova! Ono će zapušiti pore i uzrokovati upale kože. Ako ste umorni kada dođete uveče iz grada, držite pored noćnog stočića pakovanje vlažnih maramica za skidanje šminke (iako ih inače ne preporučujemo, ali dobro su instant rešenje), i uklonite šminku dok ležite.

Jedna od najgorih stvari za kožu je nedovoljan san! Ako spavate manje od 8 sati, i pritom ležete kasno, vaša koža će izgledati sivo, beživotno, i imaćete podočnjake. Koža se samoobnavlja upravo tokom noći, zato se postarajte da ovaj period dana dobro iskoristite!

Kad ste dehidrirani, vaša koža pati. Dovoljna količina vode će učiniti da ćelije kože izgledaju puno, jedro i sveže. Koža će izgledati svetlije, bistrije i zaglađeno. Voda će definitivno pomoći da zadražite sjaj kože, kojim svi težimo.

Izvor:Glossy
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter