Izvor:
23.04.2019 u 11:52
0

ŠKODI ZDRAVLJU I LEPOTI: Ne preskačite doručak!

Sigurno se osećate umorno i iscrpljeno, kao da imate manjak energije, a to je zato što vam opada nivo šećera u krvi. Klonuli ste i pospani, koncentracija vam je slaba, ne možete da pružite maksimum na poslu… Mozak nije dobio potrebnu hranu, a to je za njega veliki šok. Zato se kaže da se, kada gladuje, nalazi u posebnom stanju.

Ako ujutro ne bude nahranjen, intelektualne i emotivne funkcije mu slabe. Osoba postaje razdražljiva, sklona promenama raspoloženja, koncentracija joj je minimalna, a memorija kratka – objašnjava nutricionista Megi Mun.

S druge strane, preskakanje doručka nije dobro ni za liniju. Metabolizam se usporava, kalorije sporo sagorevaju, mišići ne mogu da se razvijaju. Stručnjaci kažu da se to odražava i na lepotu kože, što znači da ceo organizam pati kada ne doručkujete.

Happytv.tv
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter