Izvor:
23.04.2019 u 11:36
0

ČUVAJTE IH: Dečiji zubi prepuni su spasonosnih matičnih ćelija!

Mlečni zubi mogu da se koriste u lečenju mnogih bolesti, veruju lekari. Prema istraživanju iz 2011. matične ćelije iz mlečnih zuba mogu da proizvode insulin, pa bi mogle da imaju ključnu ulogu u lečenju dijabetesa tipa 1.

Već danas se uspešno koriste za regeneraciju čeljusne kosti i lečenje parodentoza, a u bliskoj budućnosti će ih koristiti i za regeneraciju zubne pulpe, kao i kodraznih deformiteta lobanje i lica.Stručnjaci veruju i da će nam zubi drastično produžiti vek jer će pomagati kod infarkta miokarda, oštećenja kičmene moždine, mišićne distrofije, za oporavak rožnjače, jetre, kod Parkinsonove bolesti.

Matične stanice je potrebno stručno izvaditi iz zuba i čuvati ih u laboratorijama.

Happytv.tv
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter