Izvor:
03.05.2016 u 20:12
0

OTIŠLI U PENZIJU: Posle 200 godina slonovi se povlače iz cirkusa (FOTO)

Posle dva veka zabavljanja gledalaca svojim trikovima i sinhronizovanim "plesom", slonovi iz cirkusa Ringling Bros izveli su svoju poslednju predstavu.

Šest azijskih slonova plesalo je, balansiralo jedan drugom na leđima, sedelo na zadnjim nogama i marširao u ritmu tokom svoje poslednje predstave sinoć u Providensu na Roud Ajlendu, koja je i uživo prenošena preko interneta.

Odluka da se slonovi povuku iz ovog cirkusa, doneta je delom zbog brige aktivista za životinjska prava, a delom zbog promene u stavovima Amerikanaca, navodi AP.

– Ovo je vrlo emotivan trenutak za nas. Oni su prave američke ikone rekao je sinoć ceremonijal-majstor Džonatan Li Ajverson publici na kraju predstave. On je nazvao slonove voljenim članovima cirkuske porodice i zahvalio im se na njihovoj dugogodišnjoj službi.

Slonovi su se pojavljili u cirkuskim tačkama u Americi pre više od 200 godina. Početkom 1800-ih Haklaja Bejli dodao je svom cirkusu slona "Old Bet". Pi-Ti Barnam (PT Barnum) je 1882. u cirkus koji se zvao "Najveća predstava na svetu", doveo afričkog slona koga je nazvao "Džambo".

Posle jučerašnje predstave životinje će biti prebačene u Ringlingov Centar za zaštitu slonova na Floridi, rekla je Alana Feld, izvršna potpredsednica kompanije koja je vlasnik cirkusa.

Beta
Foto: Twitter/RinglingBros

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter