Izvor:
25.11.2017 u 22:30
0

KAO IZ BAJKE: Beč zasijao punim sjajem za novogodišnje praznike!

Glavni grad Austrije, Beč, nalazi se u božićnoj atmosferi, pošto je u svim većim ulicama uključena božićna rasveta.

Mesec dana pre rimokatoličkog Božića 37 trgovačkih ulica osvetljeno je različitom božićnom rasvetom.

"Božićna rasveta u bečkim trgovačkim ulicama i na Ringu je važan sastavni deo predbožićne atmosfere u našem gradu, koja doprinosi novim uspesima Beča", ocenio je predsednik odseka za trgovinu u Privrednoj komori Beča Rajner Trefelik.

Potpredsednik bečke Privreddne komore Fric Sstobel ukazuje da božićna rasveta oduševljava Bečlije i njihove strane goste, te se njom pojačava utisak o gradu, ali i privredni i turistički faktor.

Inače za rasvetu u bečkim trgovačkim ulicama zaslužni su pre svega trgovci i preduzetnici, koji je svake godine organizuju i finansiraju, uz podršku Privredne komore i grada Beča.

Za božićnu rasvetu u Beču postavljeno je ukupno 195 kilometara kablova, te ima 2,5 miliona "svetlećih tačaka".

Većina božićne rasvete već radi na osnovu LED tehnike, kojom je smanjenja potrošnja struje za oko 80 odsto.

B92.net
Foto: Instagram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter