Izvor:
04.07.2016 u 23:34
0

UZIMA NAJBOLJE OD ŽIVOTA: Ovaj čovek je sve napustio i otišao u prirodu sa svojim haskijem (FOTO)

Građevinar Henrik Vikse zamenio je malter i cigle za šator i otvoreno nebo, a u njegovoj životnoj avanturi pridružio mu se i jedan haski.

Ovaj 28-godišnji muškarac napustio je svoj stabilan posao kako bi se otisnuo u pešačenje kroz predivne predele Norveške.

Odrekao sam se sigurnih prihoda, ali napuštanje posla pružilo mi je izvanredan osećaj. Osetio sam nalet slobode, koju sam toliko želeo. Volim hod po ivici, a ne planiranje svakog mogućeg koraka koji napravim. O ovome sam sanjao godinama, a onda sam jednog dana odlučio da ostvarim svoje snove. I dalje smatram da je u pitanju najbolja odluka koju sam doneo u životu – kaže Vikse.

On navodi da su njegove kolege bile zaapanjene, ali da je njegova odluka na neki način bila i očekivana. Znali su da voli da pešači da voli da bude nezavisan.

Na svom profilu na Instagramu do sada je objavio više od 350 očaravajućih fotografija, na kojima je njegova avantura predstavljena iz perspektive njegovog najboljeg prijatelja – haskija Akijaka.

Otvorio sam nalog na Instagramu kako bih video mogu li da steknem više pratilaca od svoje devojke. Pobedio sam posle nekog vremena! Onda sam sve ređe počeo da objavljujem fotografije, ali ljudi su i dalje bili podjednako zainteresovani, pa sam nastavio da ih postavljam na profil – kaže Vikse.

On navodi da su njegove kolege bile zaapanjene, ali da je njegova odluka na neki način bila i očekivana. Znali su da voli da pešači da voli da bude nezavisan.

Ipak, Henrik nije u potpunosti “raskrstio” sa konvencionalnim načinom života – sada je samozaposlen, zbog čega mu je ostaje dovoljno vremena za putovanja. – Naravno, i dalje kupujem svu hranu u prodavnici. Još nisam postao Ber Grils, ali dajte mi par godina… – šali se. – Sada je svaki dan nekako različit. Nekada radim od ujutru do uveče, a nekada ceo dan planinarim i uveče zaspim pod zvezdanim nebom sa svojim psom. Najbolji dani su oni kada se probudim u šatoru, izbacim glavu napolje i sve što mogu da vidim je sneg, dokle god pogled seže –

Izvor: National Geographic Srbija
Foto: Instagram/ vikse

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter