Izvor:
09.06.2016 u 02:15
0

DRAGULJ TOSKANE: Veličanstveni italijanski zamak koji će vas ostaviti bez daha ( FOTO)

Kastelo di Samecano u Toskani u Italiji sagradio je španski plemić Himenez od Aragona početkom 17. veka.

Palata je nakon Drugog svetskog rata pretvorena u luksuzni hotel, koji je zatvoren 1990. godine. Zahvaljujući rekonstrukciji koja je sprovedena 1998, Kastelo di Samecano se i danas nalazi u izuzetno očuvanom stanju, uprkos tome što je napušten već više od 20 godina.

Fotograf Roman Robrok iz Holandije, koji je nedavno posetio ovo mesto sa ciljem da snimi nekoliko izvanrednih fotografija, navodi da se u okviru poseda mogu pratiti tragovi koji vode sve do perioda Rimskog carstva, što ne čudi s obzirom na to da su zdanje kroz istoriju posedovale brojne bogate italijanske porodice.

Pokušao sam na fotografijama maksimalno da dočaram izvanrednu arhitekturu ovog mesta, i da u jednom kadru obuhvatim što veći deo prostorija. Ovde možete videti izvanredne ručno rađene detalje, naročito na tavanicama – rekao je 29-godišnji fotograf.

Prosto je neverovatno da ovakvo mesto uopšte postoji i da ga je sagradio samo jedan čovek. Nisam mogao da verujem koliko je dvorac lep – kada sam prvi put došao ovde, proveo sam nekoliko minuta sedeći na podu kako bi mi se u glavi ‘sleglo’ ono što sam video – dodao je.

Spektakularan posed uskoro će biti ponuđen na aukciji, što je uznemirilo brojne ljubitelje umetnosti, s obzirom na to da bi mogao da bude pretvoren u luksuzni spa hotel.

Izvor: B92
Foto: Instagram/ adblues

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter