Izvor:
24.05.2016 u 21:04
0

PUTUJTE SAMI: Evo zašto naučnici smatraju da je to iskustvo svima neophodno

Novo istraživanje je pokazalo ono što najneustrašiviji među nama znaju već duže vreme – samostalno putovanje je nešto najbolje što možete da uradite.

Istraživanje koje je objavio Internacionalni Časopis za Putovanja i Turizam, obuhvatilo je mali uzorak od 24 učesnika koji su u skorije vreme putovali samostalno (a da to nikada pre nisu radili) na odmore koji su u proseku trajali 9 dana.

Ustanovljeno je da većina ljudi koji su odlučili da putuju bez porodice, prijatelja ili partnera uživa više na takvim putovanjima jer imaju vremena na pretek za sebe, ne moraju da zavise od drugih kada planiraju svoje putvanje i ustvari ispostavilo se da u tim putovanjima osobe više uživaju.

Štaviše, vodeći istraživač u ovom projektu professor Konstanca Bianči sa Kvisland Univerziteta kaže da je tim utvrdio da su razlozi za samostalna putovanja i odmore mnogo dublji od gore navedenog.

,,Solo putovanje’’ za praznke omogućava onima koji to praktikuju osećaj da imaju kontrolu na svojm životima i postupcima. Takva putovanja bila su korisna za samospoznaju i za otkrivanje sebe i svojih mogućnosti, rekli su neki od učesnika ovog eksperimenta – rekla je profesorka Binači.

S toga, ne plašite se samostalnog putovanja, spakujte se i uživajte otkrivajući neke nove stvare o sebi i svetu oko sebe.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter