Izvor:
30.10.2019 u 18:19
0

POČELE PRIPREME ZA TURIZAM 2020: OVO su mesta koja će biti HIT naredne godine!

Počele su pripreme za turizam 2020. godini, a ovo su trendovi koji dolaze.

Jedan od trendova sigurno su destinacije koje nisu preplavljene turistima. Takođe, savetnici u sektoru luksuznih putovanja izveštavaju o porastu zahteva za destinacijama za koje putnici smatraju da imaju zanimljivu kulturu ili netaknutu prirodu, poput Bornea, Grenlanda ili Omana.

Putnici, takođe, žele da istraže što više zemalja, čak i kada putovanja kratko traju. Traže i više različitih iskustava za vreme odmora, na primer, da u istom putovanju borave u velikom gradu, ali i avanturu u džungli, pa je fokus na raznim iskustvima koja obogaćuju putovanje.

Istraživanje Virtuosa je pokazalo da je gastronomski turizam postao posebna turistička ponuda. Kulinarska iskustva nadilaze same restorane, a obuhvataju kurseve kuvanja, posete farmama i gazdinstvima, kao i lov na tartufe.

Još jedan trend koji postaje sve zastupljeniji jesu grupna putovanja. Sve više putnika svih generacija odlučuje da putuje sa grupom prijatelja koji dele slične interese i strasti. Takođe, sve popularniji su i takozvani „grupni medeni meseci“ u kojima mladenci putuju u društvu svojih prijatelja.

Prema istraživanju Virtuosa, turisti se najčešće odlučuju za multigeneracijska, autentična, aktivna i avanturistička, porodična i putovanja kojima se nešto proslavlja.

Kao glavna motivacija za putovanja smatraju se proslavljanje prekretnica i uspeha, uzbuđenje pri učenju novih stvari, provođenje vremena sa voljenim osobama, odmor i opuštanje i kao ispunjenje životnih želja.

Moderni putnik traži dublja iskustva koja podstiču emocionalnu povezanost sa određenom destinacijom, poput degustacije vina sa vlasnikom vinarije ili najam ličnog vodiča koji može da približi lokalnu kulturu. Putnici danas žele smeštaj koji najbolje predstavlja prepoznatljivost destinacije, piše “HR turizam“.

Izvor: B92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter