Izvor:
22.10.2019 u 16:27
0

ZBOG GUŽVI ZABRANA PRIVATNIH AUTOMOBILA! Najprometnijom ulicom samo gradski prevoz i taksi!

Od naredne godine će se najprometnijom ulicom u San Francisku voziti samo gradski prevoz i taksi.

San Francisko će zbog gužvi koje se stvaraju u Ulici Market zabraniti saobraćaj privatnih automobila. Gradske vlasti su se na ovaj korak odličile jer žele da povećaju produktivnost gradskog saobraćaja kako bi bilo manje zagađenja, saobraćaj brži, ulica sigurnija i kako bi postala glavno šetalište za turiste.

Uber, Lift i drugi načini pomoći u prevozu biće zabranjeni, a pešaci će moći da pozovu jedino taksi ili da putuju gradskim prevozom. Saobraćaj privatnih vozila će moći da se kreće ulicama koje "prelaze preko" Market ulice, ali ukoliko skrenu u nju biće kažnjeni.

Krajnji cilj je da se ovde napravi pešačka i biciklistička zona. Svuda unaokolo bi bile radnje i to bi mogla postati ulica veoma privlačna za turiste, a da pri tome niko više ne bi bio zdravstveno ugrožen zbog prevelikog broja automobila.

Ovo nije prvi grad koji zatvara ulice u centru grada i proširuje pešačku zonu i centar grada urđuje za turiste. Njujork je takođe zatvorio 14. ulicu za vozila, a trend se "prenosi" po celoj Americi, ali i drugim uređenim državama.

Izvor: B92
Foto: onlyinsf/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter