Izvor:
30.09.2019 u 15:27
0

EVO ZBOG ČEGA POLICIJA IMA PRAVO DA UHAPSI NA BARIJU: Turisti masovno otkazuju letovanja! (FOTO)

Neverovatan predlog zakona koji je izazvao masovne proteste u ovoj zemlji, ali i bes kod turista

Turisti iz celog sveta, a ponajviše iz Australije masovno otkazuju svoj odmor na Baliju u strahu od najavljene izmene krivičnog zakona u Indoneziji po kojem bi vanbračni seks bio najoštrije kažnjen.

Turističke agencije su zabrinute da bi Bali mogao da izgubi status omiljenog letovališta Australijanaca usled rasprostranjenih protesta zbog najavljenih drakonskih kazni i remećenja turista koji se "loše" ponašaju u odmaralištima na plaži.

Predlogom izmene krivičnog zakona, policija bi imala pravo da vas uhapsi zbog konzumiranja seksa sa momkom ili devojkom. Takođe, u planu je da se ograniči prodaja kontracepijskih sredstava, ali i da se zabrani zajednički život parovima koji nisu u braku.

Oni koji bi bili uhvaćeni u kršenju ovog zakona – posebno praznicima, mogli bi da se suoče sa kaznom zatvora u trajanju od jedne godine.

Protesti su u toku, a u žestokim okršajima sa policijom stradalo je dvoje studenata, a nevladine organizacije već pozivaju svet da reaguje zbog "velikog broja dokaza" o policiji koja preterano upotrebljava silu.

Međutim, zabrinutnost turističke industrije naterala je indonežanskog predsednika Joka Vidoda da na neodređeno vreme odloži "zabranu seksa".

Udruženje hotelijera je pak, pozvalo turiste da "ostanu smireni i nastave svoje aktivnosti kao i obično".

Izvor: Telegraf
Foto: pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter