Izvor:
23.09.2019 u 11:32
0

VOLITE DA PUTUJETE? Evo kako da putovanje platite mnogo jeftinije!

Potrebno je znati samo nekoliko jednostavnih stvari…

Postoje jednostavni načini da svoje putovanje platite jeftinije…

Kada kupite avionsku kartu mjesecima unaprijed uštedećete nešto novca, ali karta nikada nije jeftinija nego kada avio-kompanija shvati da ili mora da spusti cijenu koliko god može ili niko neće ni kupiti kartu.

A to se uglavnom dešava nekoliko dana pred put ili, za one prave avanturiste, nekoliko sati pred polijetanje u posljednjem trenutku.

1.

Nemojte se držati samo jedne destinacije, sigurno ima mnogo mjesta koje biste želeli da posjetite. Budite fleksibilni sa destinacijom na koju putujete.

2.

Budite fleksibilni i sa datumima. Ukoliko izaberete da putujete u sred nedjelje, uspjećete da pronađete povoljnije karte. Prema Forbsu, radni dani su najbolji za putovanja kada su finansije u pitanju.

3.

Umjesto da birate letove oko 14 časova, kako biste se lijepo naspavali i bez žurbe stigli na aerodrom, izaberite let u kasnim satima, jer ti letovi nijesu poželjni, a samim tim im je i cijena niža. Let u kasne večernje ili rane jutarnje sate vjerovatno znači da ćete biti pospani prvog dana puta, ali utješićete se kad pogledate u novčanik.

4.

Putujte kada niko drugi ne putuje. Primjer ovome je period odmah nakon novogodišnjih i božićnih praznika, kada se svi vraćaju sa putovanja, a avio-kompanije znaju da neće biti veće potražnje za kartama do narednih praznika.

5.

Prijavite se da dobijate obavještenja (newsletters) avio-kompanija. Tako postoji velika mogućnost da ćete biti među prvima koji će saznati za posljednje dvije jeftine karte.

6.

Pratite avio-kompanije i turističke organizacije na društvenim mrežama. Ovo je još jedan način da uvijek budete u toku sa novostima o putovanjima.

7.

Ostavite mogućnost i za "manje udobna" pevozna sredstva. Jeste li nekad razmišljali da umjesto avionom u Njemačku ili Tursku odete brodom? Na krstarenjima gotovo nikad nijesu rasprodate sve karte, pa te posljednje nekoliko dana pred put budu veoma jeftine.

Vozovi su takođe jeftina opcija za putovanja.

8.

Prije nego što se "poletite" da kupite jeftinu kartu, provjerite šta sve ulazi u cijenu i koja je politika avio-prevoznika. Nekada u cijenu nije uključeno ništa osim sjedišta u avionu, a to može da znači da ćete doplatiti dodatnu sumu za takse, ili za prtljag-što može biti i duplo skuplje od same karte. U svakom slučaju, trudite se da sve što vam treba stavite u ručni prtljag, kako ne biste "bacali" novac zbog praznog kofera u prtljažniku.

9.

Uporedite povratnu kartu i kartu u jednom pravcu. Postoji mogućnost da će vam dvije odvojene karte "u jednom pavcu" biti povoljnije. Jer nije isto da li želite da odete u popularnu turističku destinaciju ili da iz nje odete u grad u zemlji istočne Evrope.

10.

Kada dođete do jeftine karte za željenu destinaciju, treba živjeti u skladu sa budžetom narednih nekoliko dana. Prije nego što sletite u nepoznato mjesto, raspitajte se gdje se nalaze dobri i jeftini restorani i kafići, šta je gdje jeftinije…

Vijesti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter