Izvor:
30.08.2019 u 09:50
0

TOKIO NAJBEZBEDNIJI GRAD NA SVETU

Tokio je najbezbedniji grad na svetu, pokazao je indeks bezbednih gradova Obaveštajne jedinice Ekonomista za 2019. godinu.

Obaveštajna jedinica Ekonomista, koja posluje u okviru britanske Ekonomist grupe, najpoznatije po izdavanju časopisa Ekonomist, rangirala je 60 destinacija širom sveta na osnovu bezbednosti u digitalnom prostoru, zdravstvene bezbednosti, infrastrukture i lične bezbednosti.

Na vrhu liste našao se Tokio, a za njim slede Singapur i Osaka, još jedan japanski grad. Ova tri grada su i na listama za 2015. i 2017. godinu bila na vrhu, prenosi Si-En-En.
Od evropskih gradova, u prvih deset najbezbednijih našli su se Amsterdam i Kopenhagen, koji su zauzeli četvrto i osmo mesto na listi. Jedini američki grad koji je ušao u prvih deset je Vašington, dok Čikago na 11. mestu. Među deset najbezbednijih gradova na svetu su i Sidnej i Melburn, Toronto i Seul.

Hongkong, koji je 2017. godine bio deveti na listi, pao je ove godine na 20. mesto.

U tom gradu u proteklih nekoliko meseci održavaju se, ponekad nasilni, antivladini protesti, što je dovelo do pada broja posetilaca.

Poslednji na listi je Lagos u Nigeriji.

Izvor:Tanjug
Slika: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter