BISERI ZA KOJE TURISTI JOŠ UVEK NISU ČULI...Italija, Grčka i Turska pružaju neverovatne lepote...(FOTO)

 

Tri skrivena bisera za koje turisti još nisu čuli: Kalamos, Bjujukada i Elba.

GUŽVE na plažama, buka koju stvara veliki broj turista i previše gradilišta kako bi se primio što veći broj gostiju, razlog je zašto mnogi putnici traže mala i tiha mesta na Mediteranu.

Predstavljamo vam tri skrivena bisera u Italiji, Grčkoj i Turskoj do kojih nije teško doći, a nude opušten odmor bez gužvi kakvih ima u popularnim letovalištima.

KALAMOS, JONSKO MORE

Na malom jonskom ostrvu Kalamos živi manje od 500 stanovnika, ali sa osmehom primaju sve turiste koji odluče da ovde provedu odmor. Stiže se feribotom u luku Port Kalamos koja je otvorena čitave godine. Nema velikih, betonskih hotela, već smeštaj treba birati u apartmanima koje nude meštani. Ostrvo je prekriveno borovom šumom i izuzetno popularno među jedriličarima.

BJUJUKADA, MRAMORNO MORE

Bjujukada je omiljeno mesto za vikend bogatih Turaka, jer je od Istanbula udaljeno samo 90 minuta vožnje. Bjujukada je najveće od Prinčevskih ostrva i ima najlepše plaže. Na ostrvu nema automobila, već svi voze bicikle ili, kao taksi, koriste fijakere. Ovo je pravi pravoslavni raj, jer se mogu posetiti vizantijska crkva i Manastir Svetog Nikole, kao i još nekoliko pravoslavih crkava. Ovde svi dolaze da se dive lepim vilama, kupaju se na plaži i osveže u kafićima.

ELBA, TIRENSKO MORE

Malo ostrvo u Toskanskom arhipelagu poznato je po Napoleonu koji je ovde živeo u izgnanstvu, ali i grofu Monte Kristu, koji je ovde bio zatočen. Do ovog trećeg po veličini italijanskog ostrva koje je čuveno po ukusnoj hrani, divnim plažama, malom i lepom akvarijumu, voze četiri feri-linije. Savršeno je povezano sa Sardinijom i Korzikom, a izlet do ovih ostrva daje dodatni kvalitet odmoru. Ovde ima dosta hotela koji pružaju savremeni luksuz, ali je ostrvo uspelo da sačuva šmek nekadašnjeg Mediterana.

Jedna od najvećih atrakcija je Kosmopoli, imaginarni Medičijev grad.

 

Happytv.rs
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro