Izvor:
24.05.2019 u 09:24
0

PUTOVANJE IZ SNOVA: Destinacije koje morate da posetite pre smrti! (FOTO)

Ove destinacije bi svakako trebalo da posetite pre nego što se preselite na drugi svet, ali obzirom na to da vam finansijska situacija možda ne dozvoljava da vidite sva, čak i jedno od njih će biti sasvim dovoljno.

Najveći uspeh u životu je da umrete sa osećajem da ste stvarno živeli. Da se osećate kao da ste videli sve, uradili sve i da nijedan dan nije bio potrošen uzaludno. Život može biti ispunjen porodicom koju ste stvorili, ljudima koje ste upoznali i zavoleli, ali i neverovatnim mestima koje ste posetili. Predstavljamo vam 25 mesta koja će vam oduzeti dah i zauvek vam ostati urezane u sećanje.

Piramide u Kairu, Egipat

Teško da ćete naći bilo šta fascinantnije od egipatskih piramida, jednog od najvećih svetskih čuda i pravi dragulj Egipta. Na ovom svetom mestu gde počivaju faraoni moći ćete uživo da se divite Sfingi i Keopsovoj piramidi i razvijate sopstvenu teoriju o tome kako su građene. Kad ste već u Egiptu, idite na krstarenje Nilom i upoznajte sve čari ove mistične zemlje.

Podvodni vodopad na Mauricijusu

Ostrvo Mauricijus smešteno je u Indijskom okeanu na oko 2.000 kilometara od obale Afrike.
Osim toga što se može pohvaliti prelepim, belim plažama, na njemu se takođe nalazi i fenomenalna iluzija podvodnog vodopada. Morske struje vremenom su “slagale” pesak s obala Mauricijusa stvarajući kaskade, odnosno ležišta, koja odaju utisak slivanja vode nasred okeana.
Impresivna čarolija nastaje usled kretanja morskih struja preko peska i mulja, a pogled iz vazduha nudi naročito iskustvo koje oduzima dah.

Tadž Mahal, Indija

Iako ima Ovaj mermerni muzoleum, je pravi dragulj Indije. Napravio ga je pre skoro četiri veka tadašnji indijski car Šah Jahan u čast svoje preminule supruge. Sama zgrada je pravo čudo, ali i bašte koje je okružuju su prelepe. Indija je čarobna zemlja, i svakako zaslužuje da je posetite, a Tadž Mahal nikako ne smete zaobići.

More zvezda, Maldivi

Ako mislite da sanjate dok šetate morem zvezda, biće vam oprošteno, jer ovo je stvarno neverovatan prizor. Za ovu fantastičnu pojavu, koja izgleda kao da je nebo palo u more, krivi su fitoplanktoni – vrsta morskih mikroba koji žive u vodi i emituju plavičasti sjaj.

Ostrvo Bora Bora

Bora Bora je tropsko ostrvo u Francuskoj Polineziji koja je sačinjena od 118 ostrva podeljenih u 5 grupa. Ovo je pravi raj na zemlji i mesto za totalnu relaksaciju. Pročitajte naš članak 10 interesantnih činjenica o Bora Bori i saznajte više o ovom prelepom ostrvu.

Vaitomo pećine, Novi Zeland

Dok uživate u mirnoj i sporoj plovidbi kroz Vaitomo pećine na Novom Zelandu, sa punim pravom ćete pomisliti da ste napolju i gledate u zvezdani svod.
Svetla stvaraju na hiljade svetlećih crva (Arachnocampa luminosa) koji se nalaze samo na Novom Zelandu.

Maču Pikču, Peru

Locirano na 2.430 metar iznad nivoa mora, Maču Pikču je mesto od koje zastaje dah i sa punim pravom jedno od 7 svetskih čuda. Misteriozni grad bio je centar Inka civilizacije u 15 veku.
Sam grad je fascinantan, a ako tražite dodatnu avanturu, kao i šansu da bliže upoznate kulturu i istoriju ovog drevnog naroda, onda pođite na šetačku turu Stazom Inka. Obilazak Staze Inka traje između tri do pet dana i to je nezaboravno iskustvo koje vas vodi kroz gustu prašumu i visoke planinske vrhove do Maču Pikčua.

Kineski zid, Kina

Kineski zid je najveća građevina na svetu. Proteže se od stepa srednje Azije do Žutog mora, ukupnom dužinom od 8.851 kilometara (glavni deo 2.450 kilometara), visinom od 10 do 16 metara, širinom od 8 metara, predstavlja najduži zid na svetu, i najveći odbrambeni objekat. Star je oko 2000 godina, predstavlja mesto koje morate videti pre nego što umrete.

Stounhendž, Britanija

Stounhendž (Stonehenge) je najpoznatiji praistorijski spomenik u Evropi za koji su čuli širom sveta zbog njegove lepote i misterije koja ga okružuje.
Do današnjeg dana nije utvrđeno kako i zbog čega je ovaj džinovski kameni krug napravljen.
Mnogobrojne legende kruže od kojih se neke povezuju sa kraljem Arturom, teleportovanjem, pa čak i sa vanzemaljskom interakcijom. U svakom slučaju, svi koji posete Stounhendž kažu da su osetili prisustvo neke više sile dok su stajali u krugu.

Keukenhof bašta, Holandija

Keukenhof je najveća bašta na svetu i zasigurno jedna od najlepših. Sadrži više od sedam miliona lala, narcisa i zumbula, koji su zasađeni na zemljištu površine od oko 32 hektara.Dok uživate u šetnji vrtom, na raspolaganju su vam aranžeri koji vam daju savete u vezi sa gajenjem cveća. U sklopu vrta nalaze se brojni restorani i kafići, a takođe imate mogućnost da iznajmite bicikl ili se provozate brodom.

Muzej Luvr, Francuska

Muzej Luvr (Musée du Louvre), lociran u Parizu, je jedan od najvećih i najpoznatijih muzeja na svetu. Zgrada muzeja, bivša kraljevska palata nalazi se u centru Pariza, na obali reke Sene. Deo kraljevske palate Luvra je prvi put kao muzej otvoren javnosti 8. novembra 1793. godine, za vreme Francuske revolucije.

Angkor Vat, Kambodža

Angkor Wat je najvažniji i najveći hramski kompleks kambodžanske regije Angkor u kojoj je do danas ponovo otkriveno više od 1000 hramova. Nalazi se oko 240 km sjeverno od Pnom Pena, glavnog grada Kambodže, i oko 20 km severno od jezera Tonle Sap. Najvećim delom je sagrađen u vremenu od 1113. do 1150. godine, u vreme vladavine kmerskog kralja Surjavarmana II. i najveća je verska građevina na svijetu. Angkor inače znači "grad", dok reč vat na jeziku Kmera i tajlandskom znači "hram".

Jezero Hilier, Australija

Od svih jezera na svetu jezero Hilier je najjedinstvenije, zato što je roze boje! Ovo jezero je kao i svako drugo slano jezero, samo što se priroda malo poigrala sa njim i navela nas da pomislimo na trenutak da nosimo ružičaste naočare. Taj “trenutak” traje već 210 godina i neće prestati dokle god jezero ne ispari. Naučnici još uvek ne mogu da utvrde razlog zašto jezero izgleda kao da se Pink Panter kupao u njemu, ali je utvrđeno da je potpuno bezopasno i da možete slobodno da se bućnete.

Nijagarini vodopadi, SAD/Kanada

Locirani na granici između države Njujork i Kanade, Nijagarini vodopadi su najposećeniji slapovi na svetu i definitivno jedni od najlepših. Danju, vodopadi izgledaju prelepo, a noću posebnu čar daju reflektori koji ih obasjavaju neonskim svetlima.

Polarna svetlost, Severna hemisfera

Polarna svetlost, poznatija kao Aurora Borealis je nešto što morate da vidite. Ovo čudo događa se kada se solarni vetrovi sudare sa namagnetisanim česticama u višim delovima atmosfere, eksplodirajući u veličanstvenom spektru boja.

Pećina kristala, Meksiko

Kristalna pećina (Cueva de los Cristales), pećina u blizini grada Delicias u Chihuahui u Meksiku, oko 300 metara (980 stopa) ispod površine zemlje. Odlikuje se kolosalnim prirodnim kristalima ikad pronađenim izgrađenih od selenita (CaSO4·2 H2O), a visoki su do 11 metara (36 stopa) i teški 55 tona. Otkrivena je 2000. godine.
Glavna prostorija sa kristalima naziva se i "kristalnom Sikstinskom kapelom", a temperatura u njoj iznosi blizu 40° ili više, a dolazi od magme koja protiče ispod poda pećine.

Jezero Morein, Kanada

Jezero Morein nalazi se u sklopu najstarijeg kanadskog nacionalnog parka Banf, na nadmorskoj visini od 1885 m. Prostire se na površini od 0.5 km2, u Dolini deset vrhova. Jezero Morein nastalo je od glečera, koji su se otapali sa okolnih planina.Jezero Morein okružuju očuvana priroda i planinski snežni vrhovi. Predivna plava boja jezera, koja je rezultat odbijanja svetlosti o kameno dno jezera, javlja se krajem juna, i prizor je koji privlači na hiljade turista iz svih krajeva sveta.

Mrtvo more, Izrael/Jordan

Smešteno između Jordana i Izraela, Mrtvo more je ustvari slano jezero koje je poznato po tome što umesto da se zamarate plivanjem možete da se zavalite kao na kauču i čitate novine, a voda će vas bez ikakvih problema održavati na površini.
Mrtvo more je jedino mesto na svetu u kome je pomešano: toplo vreme cele godine, vazduh pun kiseonika, terapeutsko solarno zračenje, slano more bogato mineralima, svetski poznato mineralno blato i termomineralni topli izvori. Sve to povoljno utiče na izlečenje od psorijaze, ekcema, vitiliga (gubitka pigmenta), raka kože i reumatskih bolesti.

Izvor:Srbijadanas
Foto: Twitter/printscreen/@kantan0427
Foto: Twitter/printscreen/@placesxworld
Foto: Arhiva
Foto: printscreen/standard.co.uk
Foto: Twitter/printscreen/@ropate
Foto: Twitter/printscreen/@ChiIIVlbes
Foto:Twiter/printscreen/@impro_celo
Foto: Twitter/printscreen/@daliznate
Foto:Twiter/printscreen/@ST0NEHENGE
Foto:Instagram/printscreen/ bcnsistersecrets
Foto:Pixabay
Foto:Instagram/printscreen/ passport.and.a.carryon
Foto:Instagram/printscreen/ _markfitz
Foto: Instagram/printscreen/depixdesigns
Foto: Instagram/printscreen/king_kamelamela

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter