Izvor:
22.05.2019 u 07:41
0

SPOJITE LEPO I KORISNO: Pretvorite posao u odmor!

Poslovna putovanja mogu da zvuče zabavno samo u teoriji, novajlijama koji po prvi put dobijaju ovakva zaduženja, dok u praksi ona znače beskonačno sastančenje, konferencije, sajmove, manjak sna i, naravno, nula vremena za zabavu. Čim je posao obavljen, sledi odjavljivanje iz hotela i trk na aerodrom.

Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da pored uspešno obavljenih poslovnih obaveza, svoje poslovno putovanje obogatite dodatnim sadržajima.

Produžite svoj boravak

Ako putujete u Cirih na sastanke koji se održavaju u četvrtak i petak, dogovorite sa šefom da smeštaj bukirate i za subotu (taj trošak ćete sami nadoknaditi) i da vam povratni let bude u nedelju (ukoliko je cena karte skuplja nego za povratak u petak, platite razliku). Ovako ćete, nakon obavljenog posla, imati sasvim dovoljno vremena i za razonodu, upoznavanje sa lokalnim atrakcijama, posetu mozejima i šoping.

Čak i ako se ne radi o vikendu, a destinacija na koju putujete je veoma atraktivna, ponudite šefovima da (ukoliko to posao kojim se bavite dozvoljava) od hotelske sobe napravite kancelariju i dodatnih nekoliko dana radite na daljinu. Iako ćete tokom radnog vremena biti zauzeti, i dalje ćete imati ostatak vremena koji ćete moći da provedete u istraživanju.

Iskoristite korisno čak i pauze za ručak

Umesto dosadnih obroka u hotelu, iskoristite priliku da probate neke autentične lokalne specijalitete. Istražite pre odlaska na put koji su to najbolji gradski kafei i restorani. Čak i kratka jutarnja šetnja do odlične kafeterije u kojoj ćete uzeti kafu za poneti, osvežiće vam poslovni dan. U vreme ručka se prošetajte do obližnjeg restorana, i pozovite kolege da vam se pridruže. Na ovaj način ćete imati mogućnost da se zbližite sa novim ljudima, i da iz prve ruke čujete zanimljivostio destinaciji.

Bukirajte smeštaj kao za odmor

Ako imate mogućnost da sami odaberete smeštaj, istražite da li u okviru budžetakoji vam je dodeljen možete da nađete neki lepi mali butik hotel, a takođe obratite pažnju i na njegovu lokaciju. Ako vas zanima da upoznate neki konkretan deo grada, probajte da u njemu nađete smeštaj, ili potražite lokaciju koja je prevozom dobro povezana sa lokacijom na kojoj ćete boraviti poslovno, ali i sa većim gradskim atrakcijama.

Povedite prijatelja ili partnera

Neke kompanije nemaju ništa protiv toga da zaposleni na poslovni put povedu i prijatelja, partnera ili člana porodice, dokle god im to ne smeta da posao obave kako treba. Ako delite sobu, u ovom slučaju će vam čak račun za smeštaj biti manji. Neki travel eksperti ukazuju na mogućnost da svoje šefove uopšte ni ne obavestite o tome da putujete zajedno sa nekim, ali mi ovo ne bismo savetovali, jer se laž nikada ne isplati, a u ovom slučaju rizik od gubitka posla je dovoljna motivacija da budete transparentni i sa nadređenima pokušate da se dogovorite.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter