Izvor:
02.07.2016 u 00:11
0

AKO STE SE PITALI: Evo šta se zapravo nalazi u crnoj kutiji (VIDEO)

Kada god je reč o tragičnoj avionskoj nesreći, uvek se priča o pronalaženju crne kutije. Šta se zaista nalazi u njoj prikazali su na „Jutjub“ kanalu „Šta je unutra“.

Crna kutija, koja zapravo nije crna, uzeta je sa lovca „miraž 2000“, ali može da posluži kao dobar pokazatelj za taj uređaj u svim letelicama.

Može da izdrži temperature i do 1.000 stepeni Celzijusa i ogroman pritisak – i do 3.400 puta silu Zemljine teže. To joj je i potrebno da bi sačuvala izuzetno važne podatke kojima se može utvrditi šta se desilo sa avionom.

Svrha crne kutije jeste da sačuva najvažnije informacije o letu (pravac letenja, brzina, visina, očitavanja senzora), audio vezu, razgovor pilota i radio komunikaciju sa kontrolom letenja, kao i sve druge podatke potrebne za utvrđivanje razloga pada.

Sve se čuva na čipu, koji se nalazi zaštićen unutar kutije ispod nekoliko različitih slojeva izdržljivih materijala.

Pogledajte:

HappyTv.rs
Foto: YouTube Printscreen/ What's inside

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter