Izvor:
06.04.2017 u 00:26
0

SPAS ZA SRAMEŽLJIVE ILI UGROŽAVANJE PRIVATNOSTI? Fejsbuk dobija novu opciju koja prepoznaje lica korisnika!

Koliko puta ste videli nekoga u gradu, kafiću… i poželeli da ga "dodate" na popularnoj društvenoj mreži Fejsbuk?

Uskoro će i to biti moguće uz novu aplikaciju Facezam, koja služi za prepoznavanje lica i koja bi trebalo da postane dostupna krajem ovog meseca. Britanski preduzetnik Džek Kenjon tvrdi da će korisnici pomoću nje moći da za desetak sekundi identifikuju potpunog stranca, ukoliko ga prethodno fotografišu.

– Korisnici će moći da identifikuju nekoga u roku od nekoliko sekundi, što znači da privatnost više neće postojati u javnom društvu – rekao je Kenjon dodajući da bi Facezam mogao da označi kraj anonimnih društava.

Kenjon tvrdi da ne postoji način da se Fejsbuk korisnici zaštite od ove aplikacije i navodi da veruje kako će ona delovati na smanjenje stope kriminala. Fejsbuk je, ipak, potvrdio da aplikacija krši njihovu politiku o privatnosti i da će možda dovesti u pitanje njen izlazak.

Naravno, što se tiče moderne komunikacije uvek postoje sigurnije alternative, samim tim i aplikacije koje su posebno dizajnirane da štite privatnost svojih korisnika…

Izvor: RADIOSARAJEVO
Foto: pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter