Izvor:
11.10.2019 u 12:45
0

OVE APLIKACIJE VAS MOGU UGROZITI: Pripazite na vaš telefon!

Jedno istraživanje je dokazalo da kalendari za upisivanje datuma menstruacije na mobilnom telefonu kradu podatke i prosleđuju ih Fejsbuku.

Milioni žena širom sveta koriste aplikacije za praćenje menstruacije, a sada je istraživanje utvrdilo da se podaci iz tih aplikacija šalju društvenoj mreži Fejsbuk. Radi se o dve aplikacije, MIA Fem i Maya.

"Kada vas aplikacija pita kako se osećate i ponudi vam niz simptoma kao što su problemi s krvnim pritiskomm, naticanje ili pojava akni, odgovori se prosleđuju Fejsbuku", navodi istraživanje. Tako se šalju i informacije o kontracepciji, datumu menstruacije, simptomima i vremenu kada su poslednji put korisnici aplikacije vodili ljubav. Sve se šalje Fejsbuku koji potom podatke koristi kako bi bolje napravio reklame za ciljanu publiku.

kurir.rs
Foto: pixabay.com -1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter