Izvor:
27.08.2019 u 11:11
0

Pregovori sa Rusijom: Huawei u pregovorima sa Rusijom oko sistema Aurora!

Kineska kompanija Huawei počela je pregovore sa Rusijom o instaliranju ruskog operativnog sistema (OS) Aurora na 360.000 tableta za sprovođenje popisa stanovništva u Rusiji naredne godine.

Huawei je počeo da traži alternativni operativni sistem za Googleov android OS, a nakon što je Vašington stavio kinesku kompaniju na entitetsku listu i zaprijetio da će joj oduzeti pristup ključnim komponentama i tehnologiji, prenio je sinoć Rojters.

– Ovo je pilot projekat. Mi ga vidimo kao prvi nivo pokretanja ruskog OS na Huawei uređaje – rekao je izvor iz kompanije.

Drugi izvor naveo je da je Huawei zainteresovan za projekat sa Rusijom, kao i da je ruskoj strani pokazao tablete koji bi mogli da se koriste.

Portparol kompanije potvrdio je da Huawei pregovara sa ruskim ministarstvom komunikacija, ali nije otkrio više detalja.

Nezavisne novine
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter