INSTAGRAM UVEO NOVU OPCIJU: Sadržaj ćemo moći da označimo i učinimo ga nevidljivim! (FOTO)

 

 

 

Instagram je najavio uvođenje opcije koja će korisnicima omogućiti da označe sadržaj za koji smatraju da je lažan i tako ga učine nevidljivim za druge korisnike.

Iako se Instagram ne susreće sa toliko lažnih objava kao što je to slučaj sa Fejsbukom, analitičari isticu da je možda i efikasniji u širenju lažnih informacija.

Iako objavljivanje lažnih informacija na Instagramu nije zabranjeno, njihovo označavanje prvi je korak koji je Instagram poduzeo u borbi protiv lažnih vesti i neistinitih informacija koje se šire društvenim mrežama. 

Baš kao što je to već dobro poznata praksa na Fejsbuku, ubuduće će se takve informacije teže širiti i samim Instagramom.

Fejsbuk je još u maju pokrenuo prepoznavanje fotografija na Instagramu kako bi se sadržaj koji je na Fejbuku označen kao lažan ili neistinit, automatski uklonio i sa Instagrama. 

Objave koje algoritam prepozna kao lažne neće biti obrisane, već će biti uklonjene iz kategorije "Istraži" i neće se pojavljivati u rezultatima pretraživanja.

Prijavljivanje lažnih objava na Instagramu za sad će biti dostupno samo u SAD-u, a postepeno bi trebalo biti dostupno i u ostatku sveta.

Korisnici Instagrama mnogo su aktivniji u "lajkanju", komentarisanju i deljenju sadržaja od korisnika Fejsbuka, a faktografi koji rade sa Fejbukom su skeptični i ne veruju da korisnici sami mogu efikasno prepoznavati i prijavljivati lažne objave.

 

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije - Live
02:30  Posle ručka