Izvor:
06.06.2019 u 12:45
0

HUWEI: „Spremni smo da potpišemo sporazum o nešpijuniranju sa SAD!“

Cilj takvog dokumenta bio bi da uveri američke zvaničnike da Huawei svoju tehnologiju neće koristiti za nadzor.

– Međutim, budući da Amerika ne kupuje od nas, a možda ni u budućnosti neće hteti da kupuje, ne znam da li će postojati prilika da se takav ugovor uopšte potpiše – rekao je Hua.

Predsednik Huaweija je ovo izjavio obraćajući se grupi američkih novinara, tokom susreta koji je organizovala Kinesko-američke fondacije. To je, kako ističe Forbes, prvi takav javno iznesen predlog.

Od kako je, prošlog meseca, američki predsednik Donald Tramp zabranio američkim telekomunikacionim i IT kompanijama da kupuju opremu od stranih proizvođača, koji su ocenjeni kao rizični, kineski Huawei se suočava sa sve većim teškoćama, posle odluke Vašingtona da bude stavljen na crnu listu.

Osim Amerike, još nekoliko zemalja je otkazalo porudžbine kineskom tehnološkom gigantu.

Prema nekim nepotvrđenim informacijama, Huawei je zbog ovog udarca čak i obustavio proizvodnju pametnih telefona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter