Izvor:
17.09.2018 u 06:15
0

PROBLEMI ZA FACEBOOK: Da li su mladi „otpisali“ ovu društvenu mrežu?!

Istraživanje koje je nedavno obavila u Sedinjenim Državama jedna organizacija imalo je cilj da otkrije da li su se stavovi ispitanika prema Facebooku promenili nakon niza skandala, od uticaja na američke predsedničke izbore 2016. godine do skandala s kompanijom Cambridge Analytica, nakon kojeg je pokrenuta kampanja "Delete Facebook".

Reklo bi se da je odgovor potvrdan. Rezultati istraživanja sprovedenog na 4.594 odrasle osobe u SAD-u između 29. maja i 11. juna ove godine ukazuju kako je uticaj niza skandala imao značajne posledice na to kako se ljudi odnose prema Facebooku.

Tokom proteklih 12 meseci 54 posto ispitanika menjalo je postavke privatnosti, 42 posto napravilo je pauzu od korišćenja Facebooka na bar nekoliko nedelja, dok je 26 posto obrisalo aplikaciju za Facebook. Ukupno gledano, 74 posto korisnika Facebooka preduzelo je bar jednu od opisanih aktivnosti.

Pritom, politička uverenja nisu igrala značajnu ulogu: to su podjednako činili i pobornici Demokratske i Republikanske stranke. Međutim, životno doba je bilo bitno. Mlađe osobe bile su sklonije preduzimanju akcije. Čak 44 posto ispitanika starih između 18 i 29 godina tvrdi kako je obrisalo aplikaciju za Facebook. Tek 12 posto starijih od 65 učinilo je isto.

Naravno, rezultate istraživanja ne treba koristiti za zaključivanje o celokupnoj populaciji Facebooka, koja trenutno broji 2,2 milijarde korisnika. Ne samo što je obuhvatilo razmerno mali broj korisnika već je pokrilo samo područje Sjedinjenih Država.

Ipak, istraživanje ukazuje na to kako je Facebookov ugled pretrpio ozbiljan udarac, naročito među mlađom populacijom.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter