Izvor:
12.01.2018 u 16:24
0

NAUČNICI SU OTKRILI: Odbrojani su nam dani! (foto)

Odbrojani su nam dani!

Svet se poslednjh godina suočava s povećanjem razornih prirodnih katastrofa, što je znak da smo prešli tačku bez povratka, odnosno da su nam dani odbrojani, uvenern je američki naučnik Gaj Mekfirson.

Ovaj profesor prirodnih resursa, ekologije i evolucionarne biologije na Univerzitetu u Arizoni, smatra da će stopa klimatskih promena prevazići sposobnosti prilagođavanja ljudske vrste, a što će naposletku imati razarajuće posledice.

– Ovo su simptomi, a situacija će se pogoršati narednih godina – uveren je on.

Kako kaže, za sledećih osam godina naša planeta će verovatno biti toplija nego ikada u poslednje dve milijarde godina, a to će neminovno dovesti do porasta nivoa mora zbog otapanja polarnog leda, zbog čega će u velikoj opasnosti biti svi oni koji sada žive u priobalju.

To će, u nastavku, dovesti do problema sa snabdevanjem hranom, što će s obzirom na konstantno povećanje broja ljudi na Zemlji biti ogroman problem.

Mekfirson je uveren da su nepredviđeni uragani, zemljotresi i požari iz 2017. godine primeri ogromnih promjena u klimatskom sistemu Zemlje.

“Ove globalne katastrofe prijete energetskim sistemima, infrastrukturi i zalihama hrane. Ušli smo u doba eksponencijalne klimatske nepogode sa tačkama bez povratka i neraskidivim krugovima koji nas guraju preko ivice, dok vlada i institucije za istraživanje klimatskih uslova odbijaju da prihvate ozbiljnost situacije”, zaključio je američki naučnik.

Izvor: Alo
Foto: pixabay.com, Twitter/BenTheEpicure

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter