Izvor:
22.11.2017 u 23:20
0

NEOBIČNA POJAVA U PESKU: Dokaz da postoji vanzemaljski život! (video)

Satelitski snimci pustinje u blizini Crvenog mora u Egiptu otkrile su neobičnu pojavu u pesku, koju su mnogi odmah proglasili dokazom postojanja vanzemaljskog života.

Usred Sahare snimljene su rupe i brdašca u pesku koja iz vazduha izgledaju kao dve spirale.

S obzirom na to da su izuzetno pravilnog oblika, odmah su povezane s vanzemaljcima i mnogi su uvereni da su za njih zaslužna upravo bića s nekog drugog sveta.

Međutim, ove spirale zapravo su umetničko delo koje su uradile tri umetnice, Danaja Stratu, Aleksandra Stratu i Stela Konstantinidis, a nazvale su ga Pustinjski dah.

Pustinjski dah zauzima područje od čak 100.000 kvadratnih metara, a zbog izgradnje je dovučeno čak 8000 kubika peska kako bi se napravili precizni konusi koji čine dve odvojene spirale koje kreću iz zajedničkog središta. Delo je nastalo 1997. godine i još uvek postoji, no pustinjski vetar već ga polako 'briše'.

Izvor: Kurir
Foto: Facebook / Karim Bouchetata

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter