Izvor:
21.02.2017 u 03:33
0

ČITAV SVET STREPI: NASA najavila veliku konferenciju o otkrićima izvan Sunčevog sistema!

Američka svemirska agencija (NASA) najavila je za sredu 22. februar veliku konferenciju za novinare na kojoj će saopštiti najnovija otkrića izvan Sunčevog sistema.

Britanski "Indipendent" danas je objavio vest o ovom događaju koji će "doneti otkriće o brojnim informacijama o egzoplanetama" – planetama koje kruže van Sunčevog sistema, odnosno čije putanje se nalaze oko zvezda koje nisu Sunce.

Navodi se da egzoplanete trenutno predstavljaju svemirska tela u koja se polažu velike nade kada je u pitanju život u dalekom svemiru, jer se za mnoge od njih pokazalo da liče na Zemlju, te mogu sadržati gradivne osnove života, a vremenom naučnici otkrivaju sve više ovakvih planeta.

Konferencija NASA biće prenošena uživo, a očekuje se da na njoj prisustvuju astronomi i naučnici iz celog sveta. NASA je najavila i da će publika moći da postavlja pitanja tokom prenosa, koristeći haštag #AskNasa, a nakon konferencije biće otvorena i debata na sajtu www.reddit.com.

Tanjug
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter