Izvor:
19.02.2018 u 20:58
0

NARODNA VEROVANJA: Devojka kojoj otpadne dugme neka bude na oprezu u ljubavi!

Ukoliko sakupite dugmiće svojih prijatelja, možete napraviti moćnu amajliju, smatrali su naši stari – a to je samo jedno od interesantnih verovanja koja se vezuju za ove predmete.

Za dugmiće se vezuju brojna verovanja. Na primer, smatra se da novac ne voli otpalu dugmad, odnosno da onaj ko u ormanu ima garderobu s koje su otpali dugmići neće imati sreće sa parama.

Takođe se veruje da novca nećete imati ako zašivate dugme na garderobi dok je nosite, dok drugi smatraju da to znači da ćete postati zaboravni. To, navodno, možete preokrenuti, ako zagrizete nešto i držite u zubima dok zašivate.

Amajliju za prizivanje sreće možete napraviti ako sakupite dugmiće svojih prijatelja. Ako na putu nađete dugme, nemojte ga uzimati, jer ćete tako privući nesreću. Veruje se da vam dugme koje nađete može doneti sreću ako ga stavite u cipelu. Ukoliko slučajno otkinete dugme s odeće, očekuje vas poziv za provod. Loš je znak otkinuti dugme kada se ujutru oblačite.

Devojke kojima otpadne dugme sa odeće imaju najviše razloga za brigu – prema nekim verovanjima, to znači da im je momak neveran.

izvor: Glossy
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter