Izvor:
11.04.2017 u 23:54
0

OTKRIJTE: Da li ste zaista spremni za sudbonosno “da“ ?

Kada ONA i ON odluče da se venčaju, obično su uvereni da će zauvek biti zajedno, ali da je tako ne bi bilo toliko razvoda. Razloga za to ima mnogo, a među onima koji se ne mogu smatrati beznačajnim je suštinska nespremnost za brak. Proverite da li je odlazak kod matičara prava stvar za vas…

1. Kada ste s nekim godinu dana i odlučite se za brak, prvo razmislite jeste li spremni s tom osobom budete do kraja života. Ako vas plaši sama pomisao na to, odmah odustanite.

2. Prvo porazgovarajte s partnerom o važnim životnim pitanjima. Krenite od toga želite li oboje decu i da li ste spremni da se odreknete nekih stvari i aktivnosti jedno zbog drugog.

3. Da li imate podršku članova porodice? Znamo, reći ćete “udajem se za njega, a ne za njegovu mamu”, ali… mama je mama. Slično je i sa tatom, sestrom, bratom…

4. Morate voditi računa o tome želite li iste stvari, kako vam se sutra ne bi dogodilo da se on planira selidbu u neku drugu zemlju, a vi ne biste išli ni iz svoje ulice.

5. Primećujete li mane svog partnera i da li vam one smetaju? Ako ih još niste uvideli – onda ste zalajubljeni. Često kad prođe zaljubljenost te iste – sada nebitne osobine – postanu problem.

7. Nemojte razmišljati samo o sebi u venčanici i njemu u svečanom odelu. Razmislite o tome kako će vaš brak izgledati… Za početak, gde ćete živeti, s kolikim ćete primanjima raspolagati…

8. Budite sigurni da ste preboleli bivšeg. Udaja “iz inata bivšem” nikome ne donosi sreću, a nije ni pošteno prema izabraniku.

9. Budite spremni na teške trenutke i razne prepreke u kojima ćete se naći kada stupite u brak. Ne, ne baksuziramo, ali i sami znate da život nije “med i mleko”.

10. Prvo dobro upoznajte jedno drugo, da posle ne bi bilo – ja te ne prepoznajem.

11. Ni slučajno se nemojte udati zato što je vreme da to uradite, svi vaši prijatelji već imaju porodicu, roditelji jedva čekaju da stigne unuče…

12. Ukoliko računate da ćete se lako razvesti ako ne bude “štimalo” – dajte sebi još vremena za razmišljanje, preispitivanje… uživanje u vezi.

.lepotaizdravlje.rs
Foto: Twitter/leimazedlav

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter