Izvor:
11.10.2019 u 16:05
0

PSIHOLOZI KONAČNO OTKRILI: Ovo su najčešći razlozi svake PREVARE!

Veze su zaista komplikovani odnosi, koji zahtevaju mnogo ulaganja i truda, a čak i najjednostavnije greške mogle bi dovesti do potpunog kraha. Jedan od najvećih izazova u odnosu dvoje ljudi je odoleti neverstvu. Kada se prevara dogodi, za onog ko je prevaren, čini se da je ceo svet stao, ali ukoliko je ljubav prava, trebalo bi da pokušate da otkrijete uzrok prevare vašeg partnera i da uvidite, da li u tome možda ima malo i vaše krivice.

Neće uvek biti jednostavno, jer je puno sitnih razloga koje partnera navedu na tu odluku. Psiholozi su se bavili ovim fenomenom i izložili su niz razloga, zbog kojih se jedan od partnera najčešće odluči za prevaru.

1. Emocionalna udaljenost

Osnov svake zdrave veze je emocionalna bliskost, razumevanje i svakodnevni razgovor. Ako vaš partner oseća da ste već neko vreme na emocionalnoj distanci, možda će potražiti razumevanje u nečijem zagrljaju, a vašu ljubav ti moglo skupo da košta.

2. Rutina

Rutina postepeno prerasta u dosadu, a dosada ima poguban uticaj na vezu dvoje ljudi. Malo turbulencije rešava stvari, a često ta turbulencija dolazi od treće osobe u vašoj vezi.

3. Nedostatak samopouzdanja

Ponekad zađemo u fazu života, koja nam ne prija i u kojoj se ne osećamo najsigurnije. Muškarcima je najbolji lek za ego, ako primete da su i dalje poželjni ženama. Kada shvate da ih neka druga žena želi, rado će sebi dopustiti aferu, samo da bi povratili izgubljeno samopouzdanje.

4. Odrasli su u okolini u kojoj je varanje bilo normalna pojava

Vaspitanje mnogo utiče na razvoj karaktera i naše ponašanje tokom zrelih godina. Ukoliko je u detinjstvu imao priliku da vidi kako je prevara prošla nekažnjeno, verovatno će shvatiti da je reč o sasvim normalnoj pojavi, kojoj se kasnije neće truditi da odoli.

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter