Izvor:
06.09.2019 u 08:02
0

DEVOJKE OBRATITE PAŽNJU: Ovo su stvari koje nesvesno radite a muškarce to odbija! (FOTO)

Iako važe za jači pol i momci neretko umeju da budu povređeni i to uglavnom stvarima na koje mi ne obraćamo pažnju ili ih nesvesno činimo.

U nastavku slede 10 situacija u kojima ste ga verovatno nenamerno povredili.

Nepažnja kada vam nešto govori.

Želite da budete emocionalno bliže svom dečku? Onda pokušajte više da obraćate pažnju na ono što deli s vama. Muškarci neće najaviti kad žele da podele nešto lično s vama, dok ćemo mi devojke obično reći „Mogu nešto da ti kažem?“ dok muškarci to izvedu suptilnije jer ne prave dramu od svog problema. Uglavnom samo žele da ih poslušate i razumete. Dale, kad vam poveri nešto, nemojte samo preskočiti temu i početi da pričate o nečem drugom. On će to ispričati na način kao da je to nevažno, ali iskreno želi da mu se posvetite u tom trenutku.

Stalno prigovaranje.

Žene vole da govore „Uvek“ i „Nikad“ („Uvek uradiš/kažeš…!“ ili „Nikada ne….“). Kada to kažemo muškarcu, on ima osećaj kao da smo u sekundi zaboravili aspolutno sve pozitivno što su uradili za nas. Pre nego što kažete nešto slično, pokušajte da se prisetite: „Da li on zaista „uvek“ ili „nikad“ uradi to nešto? Ili je to samo povremeno?

Osuđivanje njegovih ljubavničkih veština.

Žene mogu nenamerno reći neke prilično opasne komentare nakon seksa. Rečenice poput „Skoro sam svršila i onda si se ti pomerio i ništa“, „Ova poza mi je čudna“ ili „Idući put pokušaj…“ mogu uticati na njegovo samopouzdanje. Muškarci su vrlo osetljivi po pitanju svojih seksualnih sposobnosti i zato pokušajte da pričate negativno. Ako uradi nešto što vam se sviđa, recite mu to i pohvalite ga. On će to odmah memorisati i biće vam zahvalan. Ako uradi nešto što vam je zasmetalo, nemojte mu to spominjati odmah nakon seksa jer je tada jako ranjiv.

Ismijavanje njegovih finansija

Čak i ako on ismijava svoj bankovni račun, vi nemojte. Njega nije briga ako neće moći sebi da priušti baš sve što želi i zato će se šaliti na sopstveni račun. Ali brine ga da li će moći vama da pruži ono što vam je neophodno. Ako u bilo kojem trenutku primeti da vas brinu njegove finansije, osećaće se poniženo.

Zanemarivanje svega što vam pokloni.

Možda će se nasmejati ako pronađe poklon koji vam je poklonio na dnu ormara, ali duboko u sebi biće nesrećan jer želi da vas učiniti srećnom, a ne zna kako. Veliki deo sreće muškarca proizlazi iz njegove sposobnosti da vas učini sretnom. Ako pomisli da je nesposoban usrećiti vas na bilo koji način, veza mu gubi smisao.

Kada mu ne kažete 'volim i ja tebe'.

Žene mnogo češće govore „volim te“ nego muškarci. Ali kad muškarac to kaže, to znači da se upravo dogodilo nešto što ga je podsetilo koliko vas voli i potako osećanja ljubavi. Kad ne kažete „I ja tebe“, bez obzira na to li zato što ste zaboravili i spustilislušalicu pre nego ste imali priliku da to kažere, oni se odmah pitaju da li se nešto loše dešava. Kad oni kažu „Volim te“ žele bliskost i povezivanje i ako mu ne uzvratite na isti način, imaju osećaj da gube povezanost s vama.

Kada mu date do zanja da ste primetili da ima neki kilogram viška.

Samo zato što muškarci to rade jedni drugima – nemilosrdno se ismavaju u društvu – ne znači da možete i vi. Momci se pretvaraju da im ne smeta kad ih prjatelji ismijavaju, ali zapravo odmah pokušavaju da smisle način kako da reše taj problem. Želite da znate zašto? Zato štoi dalje žele da vam budu jednako privlačni! Dakle, ako im uputite kritiku, njihovo samopouzdanje odmah pada. I može potrajati neko vreme dok se opet ne osete samopouzdano.

Kada pričate o njemu u trećem licu.

Možda mislite da je fora pričati svojim drugaricama o nesigurnostima, manama i čudnim navikama svog dečka dok on stoji pored vas, ali zapamtite da će ga to jako povrediti. Ako ga pretvorite u lik iz priče – „I onda je on napravio to, on uvek radi tako nešto…“ – mogao bi da se oseća kao da ga ne shvatate ozbiljno.

Kritikujete ga zbog bilo čega pred drugima.

Čak i ako se vi osećate toliko prijatno sa svojom porodicom i prijateljima da vam ne smeta ako se raspravljate s partnerom pred njima, verujte da njemu smeta. On se u tom trenutku oseća kao da ga uopšte ne poštujete. Niko ne razume obe strane u svađi, a pogotovo ako ne zna sve detalje i opredeliće se za jednu stranu, a vaš dečko to nastoji da izbegne.

Kada uslugu tražite nekom drugom, a ne njemu.

Želite da bude nezavisna i samostalna devojka, a ne neko kome je stalno potrebna pažnja. Iz tog razloga automatski zamolite prijatelja ili člana porodice da vam pomogne oko auta, popravljanja sudopera ili emocionalne podrške pre važnog intervjua. Ali ono što je važno u vezi je upravo to da pokažete ranjivost kako bi se partner mogao osećati cenjenim i korisnim. Zato, progutajte ponos i tražite pomoć (ponekad).

Izvor:cosmopolitan.rs
Foto:Ahriva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter