Izvor:
26.06.2019 u 19:07
0

VERUJU DA SU SNAŽNI I HRABRI: Za stabilniju vezu žene biraju muškarce s bradom!

Brada je u poslednjih nekoliko godina postala deo obaveznog imidža muškarca. Gotovo da nema pripadnika jačeg pola koji nije bar probao da pusti bradu i vidi kako će to da promeni njegov izgled, ali i koliko će da utiče na ženske poglede i reakcije.

Brada na muškom licu deluje izuzetno muževno, a istraživanja pokazuju da žene prilikom traženja partnera više privlače muškarci koji imaju bradu od onih koji je nemaju.

Istraživanje je sproveo doktor Dikson, psiholog sa Univerzitea u Kvinslendu, na uzorku od oko 8.500 žena, od kojih je tražio da ocenjuju slike muškaraca po tome koliko ih smatraju atraktivnim, i da li ih smatraju osobama za kratkoročan ili dugotrajan odnos.

Većina žena ocenila je da su muškarci sa bradom atraktivniji i bolji izbor za dugu vezu, dok su muškarci sa kraćom bradom, ili bez nje, ispitanicama bili privlačni samo za afere ili kratke veze.

Razlog tome je, kako tvrde rezultati istraživanja, to što žene prirodno više privlače karakteristike koje odaju muževnost. Drugim rečima, takav izgled ženama odaje utisak zrelosti. Takođe na osnovu rezultata studije, žene se uz takve muškarce osećaju sigurnije. Imaju osećaj da pored sebe imaju nekoga ko je snažan i ko može da ih zaštiti.

Osim brade, karakteristike koje muškarca fizički čine privlačnim jesu i dubok glas i naglašena vilica, što su takođe dva pokazatelja visokog nivoa testosterona kod muškaraca, koji žene očigledno vole.

Izvor: Index.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter