Izvor:
13.06.2019 u 20:50
0

EVO KAKO GRADITI STABILNU VEZU? Važne lekcije koje morate naučiti već na početku vaše ljubavne priče! (FOTO)

Ne postoji formula za sreću i savršenu ljubavnu priču, a najveći uzrok tome je što smo svi mi različiti i što je prilagođavanje neophodan preduslov svakog kvalitetnog i zdravog odnosa. Pre nego što i budete svesni da se nalazite na početku novog emotivnog odnosa, dobićete gomilu saveta, koji će poboljšati kvalitet vaše veze, ali šta je sa onim što može krenuti naopako?

Postoje određeni činjenici, koji su veoma važni za izgradnju svakog kvalitetnog odnosa i na koje biste već tokom prvih dana svoje veze počeli da radite, u suprotnom, ako svojoj vezi ne postavite čvrste temelje, ona bi mogla da ima neočekivano kratak rok trejanja.

1. Komunikacija

Možda je ovo savet koji ste čuli mnogo puta, ali to je zaista ključni sastojak svake dobre veze. Dobra komunikacija se gradi na samom početku odnosa, a ako je tada ne izgradite, ona će vremenom postajati sve lošija i umesto da pričate o načinima, na koje biste mogli da unapredite svoj odnos, guraćete probleme pod tepih, prećutkivaćete jedno drugome važne stvari i vaš odnos će pre ili kasnije stradati.

Razgovor je jedini način da od samog početka upoznate jedno drugo, da uočite sve vrline i mane svog partnera i da se uz pomoć razgovora i primedbi jedno drugom prilagodite, ako taj faktor izostane, bićete u vezi sa strancem, a takav odnos definitivno nema budućnost.

2. Uvek ste sebi na prvom mestu

Naravno da morate imati samopoštovanja, voditi računa o svojim potrebama i voleti sebe, da biste bili voljeni, ali to nikako ne znači da treba da budete sebični. Zaista je važno da vodite računa o svojim potrebama, ali za vaš emotivni odnos mnogo je važnija ravnoteža između vaših i potreba vašeg partnera, koje su u zdravom odnosu podjednako važne.

Kada ste u vezi ispunjenoj ljubavlju, ne morate da stavljate svoje potrebe na prvo mesto, jer to već radi vaš partner, kao što su i vama njegove potrebe prioritet, međutim, da bi do toga došlo, važno je da naučite da slušate i ponekad pristanete na kompromis.

Ako oboje uzimate u obzir potrebe onog drugog, to znači da ste već potpuno upoznali voljenu osobu i da vam je ona zaista važna, ali da biste do tog stadijuma stigli, neophodno je da uložite strpljenje i trud.

Ako vam već na početku veze vaš partner izuzetno prija i osećate da vas leptirići u stomaku zaista golicaju, ta veza je vredna vašeg truda. Zato se potrudite da od samog početka imate otvorenu komunikaciju i naučite šta je kompromis, jer su to zaista važne lekcije, koje će vam pomoći da vaša priča preraste u veliku ljubav!

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter