Izvor:
18.12.2018 u 10:16
0

SAVETI ZA POVEZANOST SA PARTNEROM: Koristite ove nadimke i poboljšajte svoju vezu!

Često čujemo kako parovi međusobno jedno drugom tepaju, a ima i onih koji koriste imena životinja.

Srce, srećo, bebo, kuco i maco su samo neki od nadimaka koje parovi daju jedni drugima, a dok su nekim ljudima oni dosadni i patetični zbog toga – naučnici su na njihovoj strani. Oni tvrde da to što koristite imena životinja čini njihovu vezu jačom.

To što partnera nazivate medo ili zeko može da ojača vašu vezu za čak 16 odsto ukoliko živite u Americi i za 9 odsto ukoliko dolazite iz Evrope. Ovaj gest povećava osećaj intimnosti između partnera i povećava emotivnu povezanost.

– Pod pravim okolnostima, imena životinja nisu samo dobar način da skrenete pažnju vašeg partnera, već mogu da budu i znak da vam je postalo toliko komforno u vezi da možete da razvijete vaš ljubavni jezik – izjavili u naučnici koji su se bavili istraživanjem.

Najpopularnija imena su dragi/draga, princezo i srce, a problematična su “papi” i “daddy” koja se najređe koriste. Učesnici u anketi su starosti od 20 do 71 godine i svi su bili u romantičnim vezama duže od mesec dana.

Istraživanje koje je sprovedeno 1993. godine pokazalo je da parovi koji su u braku imaju srećniji ljubavni život ukoliko koriste nadimke kao što su kuca i maca, a parovi koji su u braku manje od 5 godina i nemaju decu su najviše skloni da jedno drugom tepaju. Oni koji imaju decu i duže su u braku nemaju naviku da to rade.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter