Izvor:
03.05.2016 u 21:14
0

IMATE TREMU PRED PRVI SASTANAK? Ovim TEMAMA ZA RAZGOVOR nećete omašiti!

Prvi sastanci sa nadate-se-budućim partnerima deluju nam jednostavno poput šetnje minskim poljem. A, ukoliko niste u seriji „Složna braća“, znate da ta šetnja baš i ne prođe najbolje.

Toliko toga na tom prvom „dejtu“ može da pođe naopačke da na kraju počnete da sumnjate i u to da li je uopšte pametno da idete na taj sastanak. Razmišljate o tome gde ćete ići, šta ćete obući, o čemu ćete, zaboga, pričati.

Znamo da svakako nije uputno da se priča o politici i religiji sa partnerima, a naročito ne na prvom sastanku kada tek treba da ustanovite koliko ste jedno za drugo. Ali, da li ćete sedeti celo veče i diskutovati o veselom svetu vremenske prognoze? Nikako!

Ovo je 10 najbezbednijih tema za razgovor na prvom sastanku – i one garantuju da će vam biti zanimljivo do ranih jutarnjih sati. Ukoliko ne završite sa pričom, pa nastavite sa nečim drugim do, nadamo se, ranih jutarnjih sati.

Pohvalite izgled osobe sa kojom izlazite. Nemojte dozvoliti da to sad postane neka preduga diskusija, samo jednostavno budite ljubazni i uputite kompliment nekome ko je dao sve od sebe da se „udesi“ baš za susret sa vama. Svi vole da čuju lepe reči pa je najsigurnije da sam sastanak započnete baš time.

Knjige, televizija i muzika – da, znamo, zvuči kao leksikonska pitanja u osnovnoj školi, ali započnite sa onim jednostavnim – šta si poslednje čitao/gledao/slušao? Takvo pitanje omogućiće vašem sagovorniku da nastavi razgovor na temu omiljenih televizijskih emisija, glumaca i pisaca. Kad-tad doći ćete to onog čarobnog trenutka koji će doprineti vašem približavanju – „Šta, i ti voliš De Nira? Ne mogu da verujem, bukvalno nijedan njegov film nisam propustila“…

Hobiji – Ako vaš sagovornik (i, nadamo se, budući partner) voli klizanje, mešenje kolača ili ronjenje sa ajkulama, to je svakako informacija koja će vama u nekom trenutku biti potrebna. Sačuvajte taj podatak u malom mozgu i onda se jednog dana samo pojavite pred njenim/njegovim vratima i kažite – „Hajde, spremaj se, idemo u lov na leptire!“ – ako baš to voli vaša simpatija.

Porodica – Saznajte da li ima braće i sestara. Takva tema dovešće do priče o njenoj/njegovoj porodici, pa ćete saznati kako je vaš sagovornik odrastao i da li su njegovi/njeni roditelji i dalje zajedno. Takve informacije mogu biti korisne u sagledavanju vaše kompatibilnosti, ali zapamtite da nikako to ne smete pretvoriti u terapeutski razgovor tipa – „O, da, ja i danas imam noćne more jer me je jednom tata naterao da uhvatim bubašvabu golim rukama“… Držite se lakih priča.

Posao – U nekom trenutku večeri pričaćete i o tome šta ko radi da bi doneo hleb na sto. Nemojte nikako to pitanje postaviti kao prvo na dejtu, jer ćete zvučati kao jeziva sponzoruša i plitka osoba. Provucite to pitanje u nekom trenutku i to kroz pitanje tipa – „Gde radiš, u kom delu grada – baš bih mogao da te pokupim ovih dana pa da idemo na klopu“… tako ćete je „otvoriti“ da vam kaže i gde radi i šta radi i taj razgovor će proteći mnogo lakše.

– Aktuelna dešavanja – Ne, ovo se i dalje ne odnosi na politička dešavanja. Ali, pročitajte vesti od tog dana i provucite kroz razgovor nešto tipa – „Jesi li čula da se napokon povlače slonovi iz cirkusa?“ Em ćete pokrenuti zanimljivu temu, em ćete se uveriti u to koliko je osoba sa kojom izlazite posvećena opštoj kulturi i informisanosti.

Putovanja – Reklo bi se da ne postoji sigurnija tema od ove. Sve i da se neko nije naputovao, svakako će imati šta da kaže na temu toga gde bi voleo/la da putuje. Tako ćete uvideti i da li vam se ciljevi i stilovi putovanja poklapaju – bilo bi bez veze da pođete jednog dana na godišnji odmor i da u avionu ustanovite da ona hoće da se izležava pored bazena, a vi hoćete da se popnete na Kilimandžaro.

Ciljevi – Što više vremena prolazi tokom sastanka, zalazite ka malo ozbiljnijim i dubljim temama. Sada je već pravo vreme da se pozabavite životnim planovima, ali ne kao da ste na dosadnom razgovoru za posao pa odgovarate na pitanje gde se vidite za pet godina. Razmislite malo i nekako „podmuklo“ provučeno ispitajte kakve ciljeve u životu ima vaša simpatija.

Prethodne veze – OK, ovo je baš baš opasna tema za prvi dejt, ali pomalo pričajte i o tome koliko je trajala poslednja veza i da li je vaša simpatija izlazila sa nekim prethodne godine. Svakako će vam prijati da u startu saznate da li je osoba sa kojom ste na dejtu serijski monogamista ili neko ko se plaši obaveza.

Planovi za sledeću sedmicu – Fantastičan način da završite veče jeste pitanje da li vaša simpatija ima nešto u planu za naredni vikend, na primer. To je prijatna konverzacija koju možete obaviti dok šetate ka njenim kolima ili stanu ili gde god, ukoliko je dejt prošao kako treba. Isplanirajte odmah sledeće viđanje i uživajte u činjenici da ste se jedno drugome dopali.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter