Izvor:
23.02.2017 u 15:03
0

DIJETA PO HOROSKOPU: Strelcu treba nutricionista, a Ribama ples!

Dijeta koja odgovara jednoj osobi ne mora da odgovara i drugima, jer smo različiti. Da biste se što lakše oslobodili masnih naslaga, namirnice i vežbe prilagodite vašem znaku.

OVAN

Uvek ste u pokretu, metabolizam vam je ubrzan. Ne volite da gubite vreme pripremajući hranu, već se četo hranite nezdravo. Međutim, kada odlučite da oslabite, dijeta treba što pre da pokaže rezultate.

Savet: Jedite manje, a češće, na vašem meniju treba da se nađu šargarepa, đumbir, badem, čorbe od povrća. Da biste bili u formi, trčite ili vežbajte u teretani.

BIK

Teško odolevate ukusnoj hrani, ipak, višak kilograma vam smeta, pa imate strpljenja za dugoročne dijete. Zbog usporenog metabolizma izbegavajte obroke posle 20 časova.

Savet: Potrudite se da pijete dovoljno vode, a kada ogladnite, uzmite voće, sveže ili suvo, dijetalni mlečni napitak, kuvano belance. Za vas su lagane vežbe, joga, tai-či, ali i masaža.

BLIZANCI

Često jedete pecivo, picu, čokoladice, pijete kapućino. Ubrzan metabolizam štiti vas od viška kilograma, ali teško usvajate zdrave navike u ishrani. Radije ćete da isprobate nekoliko brzih dijeta, samo da što pre vidite rezultate.

Savet: Biciklizam i tenis mogu da budu dobar izbor za vas.

RAK

Zbog čestih promena raspoloženja tražite utehu u hrani, pa ste skloni i čestim oscilacijama telesne težine.

Savet: Potrudite se da na vašem jelovniku bude što više ribe, ćuretine, svežeg voća i povrća. Plivanje, trbušni ples ili rad u bašti su idealna rekreacija.

LAV

Ponekad preterujete sa specijalitetima i delikatesima, ali srećom znate kada treba da se zaustavite.

Savet: Umesto dijete, u vašoj ishrani treba da se nađe što više svežih i zdravih namirnica, a jedan dan u nedelji jedite samo voće. Prija vam intenzivna fizička aktivnost.

DEVICA

Zbog viška kilograma spremni ste na mnoga odricanja. Izbegavajte mlečne proizvode, prženu hranu i hleb.

Savet: Za vas su strane dijete bazirane na organskoj i vegetarijanskoj ishrani. Jedite češće manje obroke sa žitaricama, bademima, mahunarkama.

VAGA

Stalo vam je da uvek izgledate lepo, što vam je i najveći motiv za promenu načina ishrane. Uspešnost vaše dijete najviše zavisi od podrške koju dobijate od partnera.

Savet: Jedite što više ribe i svežeg povrća, izbegavajte slatkiše, kolače. Šetnje s prijateljima, joga i vežbe istezanja vam prijaju.

ŠKORPIJA

Ljubitelj ste gurmanluka i slanih grickalica koji usporavaju metabolizam. Ubrzaće ga biljni čajevi i dosta tečnosti između obroka.

Savet: U ishrani koristite više luka, belog luka i začina, a izbegavajte crveno meso, čokoladu, prženu slaninu, jaja, šećer, so, kafu i alkohol. Odgovaraju vam dugoročne dijete, hodanje i planinarenje.

STRELAC

Jedete previše. Obožavate italijanske specijalitete, egzotične poslastice.

Savet: Jedite namirnica bogatih kalcijumom, žitarice i mlečne proizvode. Dijetu za vas treba da osmisli nutricionista. Prijaju vam aktivnosti koje podižu adrenalin.

JARAC

Problem s viškom kilograma imate zbog preopterećenosti poslom. Metabolizam vam je usporen, obavezno doručkujte i redovno jedite.

Savet: Izbegavajte čips, keks i kolače. Niste ljubitelj dijeta, vi kompletno menjate način ishrane. Svakog jutra uradite vežbe istezanja.

VODOLIJA

Skloni ste čestim oscilacijama težine. Zapišite razloge zbog kojih želite da oslabite i čitajte ih svaki dan.

Savet: Izbegavajte čips, čokoladu, sladoled, pite, lazanje, jedite bareno povrće, žitarice, pijte jogurt. Dijetu ćete lakše podneti ukoliko vam se pridruži i neki prijatelj.

RIBE

Što su vaši emotivni problemi veći, veći je i vaš apetit. Potrudite se da pijete dosta vode i jedete više salate, voća, šargarepe, jabuka. Izbegavajte mleko, avokado, crveno vino, čips. Ne volite dijete ni vežbe, ili se prejedate ili izgladnjujete.

Savet: Uvek nosite badem i lešnike sa sobom. Uživajte u plivanju, plesu.

alo.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter