Astrološki pogled na konačno odrastanje!

 

Rastanci od roditelja: Upravo one osobine majke ili oca koje nismo voleli, u zrelom dobu, kada njih više nema, postaju naše. Ta se sličnost ne odnosi samo na fizičku već i na mentalnu ali i zdravstvenu

Rastanak od roditelja je deo životnog ciklusa koji je, ukoliko sve teče prirodnim redosledom, neminovan. Astrološki gledano, čovek od trenutka kada mu roditelji preminu, pa nadalje, preuzima energiju kojom su oni opisani u natalnom horoskopu. I bez ovog učenja, smatra se da, s godinama, ljudi sve više liče na svoje roditelje. Tako se dešava da neko u poznom dobu postane slika i prilika nekog od roditelja, a da u mladosti nije bio ni nalik. Ta se sličnost ne odnosi samo na fizičku već i na mentalnu ali i zdravstvenu.

Naime, Sunce i Mesec predstavljaju oca i majku, ali u ličnom, natalnom horoskopu roditelji su opisani i četvrtim i desetim poljem. Bez obzira na to što vladari tih polja mogu biti neke druge planete, uvek se za analizu prvenstveno tumače Sunce i Mesec, jer oni generišu glavni muško-ženski princip od koga smo satkani. Zovemo ih i svetla horoskopa.

Dok su roditelji živi, svi aspekti Sunca i Meseca odnose se, prvenstveno, na njih, a indirektno na nas samo kao posledica. Na primer, ukoliko Mesec u nečijem horoskopu ima izazovne aspekte, to predstavlja našu majku koja je u problemima. Međutim, taj isti aspekt opisuje i naš odgovor na takve okolnosti koji se manifestuje, najčešće, kroz neki vid poremećaja emocija. Kada majka premine, aspekt i dalje postoji u našem natalnom horoskopu, ali sada preuzimamo i njeno fizičko stanje pa i lik. To znači da ono što je naša majka nekada bila, sada postajemo mi.

Iz toga proizilazi da je, astrološki gledano, potpuno logično da nakon smrti roditelja nasleđujemo njihove sklonosti ka određenim bolestima, osobine, ponašanja, a može se reći, na kraju, i sličnu sudbinu. Na isti način doživljavamo i energiju Sunca koje predstavlja oca.

Ipak, da sličnosti nisu tako lako uočljive i da na nas utiče još nešto, govore četvrto i deseto polje horoskopa koja predstavljaju okvire u kojima naši roditelji deluju. Ako uzmemo u obzir da u tim poljima možemo imati neke planete, kao i da vladari tih polja mogu biti smešteni u nekim drugim poljima, a onda i trpeti razne aspekte, dobićemo kompleksnu sliku koja mora da se tumači jedinstveno i neponovljivo. Zbog toga ne treba uzimati zdravo za gotovo sve što negde pročitamo, naročito ako je definicija loša. Dakle, loše položen Mesec u nečijem horoskopu, iako u knjiškim tumačenjima može da znači stradanje majke, ne treba tumačiti kao nešto strogo zacrtano, već treba potražiti takvu potvrdu i u ostalim pokazateljima u horoskopu.

I, na kraju, ako nismo u prilici da tumačimo svoj horoskop, dovoljno je realno sagledati roditelje i iz njih izvući šta od svega toga nama sleduje. Često zaprepasti činjenica da upravo one osobine naših roditelja koje nismo voleli u zrelom dobu, kada njih više nema, postaju naše.

 

 

Astrolog: Suzana Ban
Foto:Depositphotos

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Goli život  
23:00  Parovi - Live  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro