Izvor:
08.05.2019 u 14:56
0

ASTRO LjUBIMCI: Ko voli ptice, a ko gmizavce!

Sunce i Mesec nam "biraju" kućnog ljubimca. Postoji opšta podela da astrološki vazdušni znaci vole ptice, vodeni ribe i gmizavce, zemljani domaće životinje, a vatreni i divlje životinje.

Kao što je analizom ličnog horoskopa moguće sagledati karakter, blokade, iskušenja i životni put kojim pojedinac ide, moguće je sagledati i naizgled nevažne detalje kao što je, na primer, izbor kućnog ljubimca.

Postoji opšta podela da astrološki vazdušni znaci vole ptice, vodeni ribe i gmizavce, zemljani domaće životinje, a vatreni i divlje životinje. Ta podela nije precizna, jer su izostavljeni najčešći kućni ljubimci, psi i mačke.

Neko ko je zaljubljenik u mačke, u svom horoskopu najčešće ima naglašeno Sunce i znak Lava. Nije neophodno da šesto polje, koje inače opisuje kućne ljubimce, bude aktivirano ovim znakom. Dovoljno je da je osoba rođena u znaku ili podznaku Lava, da ima Sunce na istaknutom mestu, ili da ima mnogo planeta u ovom znaku. Postoji verovanje da mačke izvlače negativnu energiju. Astrološki, to je tačno. Ove životinje, sa energijom Sunca, imaju pozitivno dejstvo na ljudsku vitalnost i zdravlje. Osim toga, simbolika jakog Sunca uvek ukazuje na jak ego, pa ako znate da je neko "mačkar", znaćete i da mu je ego na zavidnom nivou. Obrnuto, Sunčeva energija utisnuta u mačiji (izvorno lavovski) svet opisuje ovu divnu životinju sa svim njenim svojeglavostima koje je karakterišu.

Za razliku od mačke i njenog lavovskog ega, psi su predstavljeni Mesecom (ako su pitomi) i Marsom (opasni, borbeni). Da bi osoba izabrala ovog kućnog ljubimca, u natalnom horoskopu treba da ima naglašen znak Raka ili Mesec na istaknutom mestu. Isto važi i za Mars. A kakav će izbor napraviti zavisi od položaja Meseca u znaku. Pa tako, na primer, Mesec u Devici bira minijaturnog psa, u Strelcu ogromnog, u Vagi damskog, u Ovnu vučjaka, u Škorpiji pitbula, u Jarcu običnog uličnog tamnog psa, u Blizancima šeta dva psa, i tako redom.

Ukoliko Mesec pravi kvadrate (loše aspekte) sa Marsom ili Plutonom, to govori da osoba može biti napadnuta od strane pasa. To su oni ljudi na koje ove životinje negativno reaguju, čak i onda kada su prema drugim ljudima pitome. Međutim, ukoliko je vladar ascendenta (podznaka) jači i u lošem aspektu sa Mesecom, to opisuje da će ova osoba biti surova prema ovim životinjama.

Ukoliko je Mesec dobro aspektovan i još ako je to sa ascendentom, ta osoba će i najopasnijeg psa lako pripitomiti.

U astrološkoj simbolici, između ostalog, Mesec predstavlja dom, kuću, majku. Ima li lepšeg opisa simbolike koju možemo da pripišemo kućnom ljubimcu, čuvaru našeg doma, psu. Njegova potreba da brani teritoriju, ukućane direktno je srazmerna svoj simbolici koju Mesec predstavlja.

A da bi neko izabrao pticu za kućnog ljubimca, u svom horoskopu treba da ima naglašen znak Vodolije, planetu Uran i Merkur. Konje biraju osobe sa jakim znakom Strelca i naglašenim Jupiterom. Zmije i gmizavce će, po pravilu, izabrati osobe sa jakom Škorpijom, a ribice osobe sa naglašenim Neptunom i znakom Riba.

IMA NEKA TAJNA VEZA

Posebna veza između čoveka i psa astrološki se objašnjava na sledeći način. Pas je predstavljen Mesecom, a u astrologiji on vlada ljudskom dušom, sećanjima, emocijama, ženskim principom, onim koji neguje, čuva… Sve nabrojano, suštinski, označava onaj nesvesni deo nas, deo bića koji kontaktira sa nesvesnim. Pošto je pas pod direktnim uplivom ove energije, komunikacija između njega i čoveka odvija se na drugom nivou, nesvesnom. Zbog toga, pas nepogrešivo oseća vibraciju duše osobe koja mu prilazi. On komunicira s ljudskom dušom pa se zbog toga uspostavlja odnos koji prevazilazi sve druge interakcije čoveka sa životinjskim svetom. Ako imate ljubimca, obratite pažnju, pas je podložan reakciji na Mesečeve mene. I ne samo to, on oseća kada smo ljuti, tužni, veseli. Netačna su tumačenja da on našu vibraciju prepoznaje samo po intonaciji glasa. Kada bismo se dovoljno posvetili ovim divnim bićima, mogli bismo sa njima da komuniciramo neverbalno. Zbog svih ovih njegovih osobina proglašen je najboljim čovekovim prijateljem. On to zaslužuje, jer, ukoliko uspostavi vezu sa svojim domaćinom, njegova duša i duša onog koji ga hrani vibriraju na istoj frekvenciji.

Happytv.tv / Novosti
Foto:Depositphotos

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter