Izvor:
13.07.2018 u 15:24
0

ZA LEPŠU I SJAJNIJU KOŽU: Stiže rešenje za sve vaše probleme!

Recite dobar dan mekanoj, sjajnoj koži.

Bjuti urednice modnog časopisa iz zemalje širom sveta daju svoje lične, kućne, recepte za lepšu kožu i sjajniju kosu. Aloja vera, kokosovo ulje, pirinčana voda i sirće dostupni su svakoj ženi i imaju neverovatna regenerativna svojstva. Lepota nikada nije bila tako "zelena".

Kako da … umirite osetljivu kožu

Najbolji savet koji mogu da vam dam jeste to da imate biljku aloja veru kod kuće. To je vrhunski sastojak za umirenje kože. Isečem komadić lista i stavim ga direktno na mesto koje želim da tretiram. List unutra ima čudesni gel koji smiruje svako crvenilo.

Kako da … se rešite otečenih očiju

Imam dva trika kojima tretiram kesice ispod očiju u trenucima velikog umora: prekrijem ih kesicama zelenog čaja koje su malo odstojale u toploj vodi, a nekada otečenost ublažim tako što na kapke stavim hladne kafene kašičice koje sam držala u frižideru nekoliko minuta.

Kako da … očistite svoje lice

Ovo je tradicionalan i vrlo jednostavan metod koji se u mojoj zemlji prenosi sa majke na ćerku. Glavna hrana u Koreji je pirinač. Umivam se vodom kojom se ispira pirinač. Prvu turu prljave vode treba baciti, a koristiti tek drugu ili treću. Ovaj jednostavan savet održava moju kožu blistavom i čistom.

Kako da uradite … piling

Ubtans je tradicionalni indijski piling za telo. To je mešavina jogurta, kurkume i brašna od leblebija koja je vrlo popularna u našoj zemlji. Uklanja mrtve ćelije, poboljšava teksturu i tonus.

Drugi metod:

Morska so pomešana sa maslinovim uljem i limunovim sokom odličan je DIY piling za telo koji uklanja sve mrtve ćelije. Recite dobar dan mekanoj, sjajnoj koži.

Kako da … koristite pravilno odgovarajuće maske

Moja baka koristila je ovaj recept da bi uklanjala flekice, hranila kožu i zatvarala pore: koristi se povrće ili voće, ali tako da se ljušte tanki komadi ili kora sa slojem pulpe. Tada se taj komadić lagano trlja o kožu kružnim pokretima i ostavlja da deluje 10 minuta. Posle je najbolje naneti odgovarajuću kremu. Limun i kivi eliminišu sitne osipe, jabuke uklanjaju mrtve ćelije, jagode zatvaraju pore, breskve hidriraju, a avokado je dosta hranljiv. Paradajz otpušava pore i tonira kožu, a krastavac izuzetno vlaži. Da bi se videli rezultati, potrebno je biti uporan i tretirati koži minimum tri puta nedeljno.

Kako da … hidrirate kožu

Pomešam kap ulja muškatle sa bilo kojim mlekom za telo ili kremom.

Kako da … pročistite kožu

Moj jedini bjuti recept je klasični sa medom i limunom: pomešate jednu supenu kašiku meda sa sokom od pola limuna. Nanesite smesu na čistu kožu i pustite da deluje 15 minuta. Isperite toplom vodom. Posle toga koža ima prelep sjaj.

Kako da … zaustavite bubuljicu

Kada osetite da će vam iskočiti velika crvena tufna na licu, ništa nije bolje od paste za zube. Ona suši sadržaj, smanjuje bol i crvenilo u roku od nekoliko sati.

Kako da … tretirate opekotinu od sunca

Koristim oblogu od vinskog sirćeta da ublažim bol od preteranog izlaganja suncu.

Kako da … hidrirate sve

Od kada sam prošle godine putovala na Tajland, veliki sam obožavalac kokosovog ulja. Generalno volim prirodna ulja, puput cimetovog koje je odlično protiv celulita, đumbirovog, arganovog, onog od semenja malina i šljive. Koristim ih na licu, kosi i celom telu, za masažu. Dodatno tretiram kožu na laktovima, stopalima i kolenima.

Kako da … hidrirate šake i usne

Umesto kreme za ruke, sa sobom uvek nosim malu flašu kokosovog ulja. Koristim ga i kao balzam za usne, a stavim ga i na krajeve kose u toku dana.

Kako da … imate svež dah

Praktikujem ajurveda rutinu – gandush. Reč je o ispiranju usta organskim uljem susama svakog jutra. Nežno, ali temeljno čisti prostor između zuba i osvežava dah.

Kako da … oporavite nokte

Volim da potopim svoje krhke nokte u toplo maslinovo ulje. Tako se revitalizuju, ne listaju se i ne pucaju.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/citymagazine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter