Izvor:
31.07.2016 u 22:57
0

SAVETI ZA PRAVILNO ŠMINKANJE: Ove greške IZBEGAVAJTE!

Šminka nam omogućava da istaknemo delove lica koji nam se posebno dopadaju, ali i sakrijemo nedostatke koje imamo. Međutim, pogrešno korišćenje šminke nas može potpuno upropastiti i učiniti da istaknemo nesavršenosti! Pogledajte koje su najčešće greškre pri šminkanju i saznajte kako da ih najbolje izbegnete:

Pogrešna podloga
Izabrati pravu podlogu – puder i korektor i nije lak zadatak, a neodgovarajuća nijansa može pokvariti sav trud koji ćete uneti u mejkap očiju i usana kasnije. Pažnju morate obratiti na teksturu i boju. Ono što se traži jeste da podloga izgleda besprekorno, ali prirodno, gotovo nevidljivo. Pretamna nijansa pudera učiniće vas starijom i to dosta, a ko to želi? Puder nemojte testirati na nadlanici, već duž linije vilice i pri dnu obraza. Odaberite boju koja se besprekorno neprimetno podudara s bojom vaše kože. Takođe, proverite odgovara li tekstura vašem tipu kože jer biste inače mogli samo naglasiti nesavršenosti i borice. Kad već govorimo o podlozi – manje je više – i nemojte to zaboraviti!

Previše korektora
Bubuljice, crvenilo i podočnjaci su glavni problemi kada je lepota kože u pitanju. Zato vam korektor može biti pravi heroj u nevolji kada sve te nesavršenosti treba prikriti. Isto tako, ako ne odaberete pravi, može se pretvoriti u pravog zlikovca koji će vas učiniti starijom, posebno ako su vam podočnjaci glavna "boljka". Naime, korektor preguste teksture "uvući" će se u bore i još ih dodatno istaći. Zato radije odaberite onaj laganije teksture, nanesite ga četkicom i dodatno razmažite prstom.

Previše rumenila
Uloga koju rumenilo igra u celokupnom mejkapu procesu je često potcenjena. Ako ga pravilno nanesete, rumenilo u trenu može ozariti vašu kožu i "podići" lice. No, s rumenilom se često greši. Vizažisti kažu da žene obično koriste prevelike četkice i nanose rumenilo prenisko, odnosno preblizu linije vilice. Ovo pak uzrokuje vizuelni utisak kože koja je opuštena i visi. Rešenje je da više pažnje obratite prilikom nanošenja rumenila – nanesite ga na jagodičnu kost i koristite delikatne boje koje komplimentiraju vašem tenu. Koristite svetlije nijanse i nemojte preterivati!

Previše pudera u prahu
Puder u prahu koristimo za fiksiranje tekuće podloge, matiranje i smanjivanje sjaja kože. Uprkos tome,ne preterujte s previše pudera jer će vam koža izgledati suva i naglasiće sitne borice. Puder nanesite na područja gde je koža masnija, najčešće nos i bradu. A ako imate suvu kožu ili ga preskočite ili koristite jako štedljivo. Puder izbegavajte da nanosite oko usta i ispod očiju.

Pre-počupane obrve
Još jedna česta greška je preterano čupanje obrva. Čemu to? Zbog pretankih obrva možete izgledati starije, pa se suzdržite. Uostalom sada je trenutno veoma popularan prirodni, nepočupani "luk" obrva.

Sjajna senka
Ako imate borice oko očiju – izbegavajte sjajne, šljokičaste senke jer će ih ona samo naglasiti. Ograničite se na dve ključne tačke: unutrašnji ugao oka i ispod obrva i to je dovoljno.

Maskara i olovka na donjem kapku
Izbegavajte korišćenje maskare i olovke za oči na donjim trepavicama/kapku jer će vam tako samo oči izgledati manje, podočnjaci tamniji, a borice naglašenije. Stručnjaci preporučuju da maskaru koristite samo u crnoj boji i gornjim trepavicama, te da tušem za oči iscrtate samo gornji kapak, i linija neka bude deblja prema spoljašnjem uglu, jer se s godinama taj deo oka spušta.

Pretamni ruž
Tamne boje i metalik nijanse izbegavajte jer će vam usne izgledati tanje, a vi starije. Umesto toga radije izaberite rozikaste nijanse i sjaj jer on dodaje na punoći.

Izvor: Global fashion report
Foto: Twitter/ Siniša Kraljević

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter