Izvor:
14.02.2018 u 14:19
0

SAVRŠENE TREPAVICE: Nekoliko saveta za besprekoran izgled!

Da bi vaše trepavice bile besprekorne, trebalo bi da znate kakva vam maskara treba.

Važno je i koje je boje, kakva joj je četkica, kakve je teksture.

Evo nekih saveta uz pomoć kojih će vaše trepavice biti savršene.

Ljubičasta za zelenooke, braon za plavooke

Većina žena koristi isključivo crnu maskaru, ali trebalo bi da razmislite i o drugim bojama, s kojima će trepavice izgledati efektnije.

Pri izboru boje maskare presudna je boja očiju. Ako su vam oči zelene, izaberite ljubičastu ili zelenu maskaru, ako su plave ili sive, trepavice istaknite braon ili plavom maskarom, a ako imate braon oči, odlično će vam stajati plava, zelena ili braon maskara.

Mačkasto izvlačenje je najbolja tehnika

Prvi sloj maskare nanesite tako što ćete četkicu povlačiti nagore, vertikalno, jer na taj način podižete trepavice. Drugi sloj nanosite povlačeći četkicu na spolja, ka spoljašnjem uglu oka. To se zove "mačkasto izvlačenje". Ipak, vodite računa da ne preterate sa slojevima jer će vam trepavice biti slepljene i gromuljičave. I ovde važi ono pravilo da je manje nekada više.

Kratke dlačice za donje trepavice

Pri izboru maskare presudne su dužina i gustina dlačica četkice. One s kratkim dlačicama pogodne su za kratke trepavice, dakle donje, a one s dugačkim dlačicama su za gornje trepavice.

Uvijajte trepavice, oči će vam biti krupnije

Da bi vam oči izgledale krupnije i izražajnije, a trepavice duže, pre nanošenja maskare trepavice uvijte mehaničkim ili električnim uvijačem. Električni uvijači napravljeni su tako da pod uticajem toplote brže uvijaju trepavice, a taj efekat duže traje. Međutim, ne morate da kupujete električni uvijač, dovoljno je da mehanički uvijač pre upotrebe blago zagrejete fenom za kosu.

Gusta i široka četkica za volumen i dužinu

Četka u obliku češljića najbolji je izbor ukoliko želite da izbegnete gromuljice na trepavicama. Oštri zupci će se lako zavući između trepavica i razdvojiti ih, tako da će izgledati maksimalno prirodno.

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter