Izvor:
10.04.2017 u 13:39
0

BIZARAN RAZLOG: Evo zašto muškarci ne smeju da zakopčavaju poslednje dugme na sakou!

Jedno od najvažnijih modnih pravila za muškarce jeste da nikako ne smeju da zakopčavaju poslednje dugme na sakou. Sasvim je u redu da ostala budu zakopačana, ali ne i ovo.

Sudeći po legendi, Edvard VII – britanski kralj sa povećim apetitom – bio je toliko debeo za svoje odelo da je prestao da zakopčava poslednje dugme. Kako ga ne bi osramotili, svi ostali plemići su takođe počeli da otkopčavaju svoje sakoe i ova tradicija je od tada postala standard.

Druge teorije tvrde da su šminkeri otkopčavali poslednje dugme na sakou kako bi drugi mogli da vide i ostale slojeve stvari koje nose, kao i da su plemići mogli da jašu konje udobnije ako otkopčaju ovo dugme.

Muški sakoi danas imaju 2 ili 3 dugmeta i aktuelno je pravilo (ponekada, uvek i nikad) za one sa tri dugmeta – ponekada je u redu zakopčati dugme na vrhu, uvek dugme u sredini i nikada ono na dnu. Ako sako ima 2 dugmeta, onda važi sledeće – uvek zakopčavajte gornje dugme i nikad donje.

Da li su ove teorije istinite ili ne nije poznato, ali moderna odela se danas prave tako da muškarcima najbolje stoje kada je poslednje dugme na dnu otkopčano.

Izvor: Telegraf
Foto: Hayat, djoletov kutak

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter