Izvor:
24.03.2017 u 22:51
0

OVO VAM JE TREBALO: Odaberite parfem koji savršeno odgovara vašoj ličnosti!

TRAŽITE DOBRU žurku i još bolji PARFEM KOJI ĆE SVI primetiti? Bacite pogled na tekst koji smo pripremili za vas!

Parfemi se dele na različite parfemske porodice, a kako biste se lakše snašli u moru različitih olfaktivnih senzacija u kojima volimo da uživamo, evo spiska tih porodica:

Cvetni: U ovu najveću mirisnu grupu spadaju sve cvetne note, poput ruže, ljubičice, jasmina, ylang-ylanga, ljiljana i tuberoze.

Citrusni: U ovu svežu porodicu mirisa spadaju svi agrumi: limun, narandža, mandarina, grejp…

Orijentalni: U ovu popularnu grupu spadaju puderasti mirisi često bazirani na vanili i egzotičnim začinima.

Chypre: Klasična porodica mirisa na bazi specifičnog spoja esencije citrusa bergamota, pačulija i hrastove mahovine.

Koža: Ovo je najmanja mirisna porodica u koju spadaju mirisi koji podsećaju na miris kože, s notama ekstrakta breze, dima i duvana.

Drvenasti: Na pola puta između misterije i svežine, drvenasti mirisi najčešće sadrže sandalovinu, kedar, pačuli i vetiver.

Morski: Miris lavande, bergamota, drveta i tzv. ozonskih nota koje mirišu na more i so.

Gurmanski: Slatki mirisi (često sa esencijama koje naš mozak registruje kao jestive) poput vanile, zrna tonke i čokolade.

BEAUTY SAVETI

PARFEM vam brzo ispari?

Možda je problem što vam je koža suva, a na njoj se miris ne zadržava dugo. Rešenje? Pre nanošenja parfema na mesto gde ćete ga naneti namažite malo ulja, losiona za telo, vazelina ili običnog melema.

KAKO nanositi parfem?

Christophe Laudamiel, kreator parfema, savetuje da se parfem nanese po grudima, na leđa, ali i po kosi jer je ona, kako kaže, sjajan medij za mirise. Laudamiel tvrdi da parfem ostavlja bolji trag iza vas ako ga nanesete na leđa.

MIRIS JE U VAMA

Parfem koji ste isprobali u parfimeriji i na papiriću je mirisao sjajno, ali ponekad na vašoj koži ne miriše tako dobro. Iako naučnici nemaju egzaktno objašnjenje zašto je to tako, svaki parfem drugačije reaguje na različitoj koži: zavisno od njene pH vrednosti, temperature, ishrane i prirodnog mirisa. Note parfema se razvijaju, pa već posle nekoliko minuta mirišu drugačije nego kada ste ga naneli. Zato parfeme uvek isprobavajte na koži.

Izvor: cosmopolitan.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter