Izvor:
22.03.2017 u 20:17
0

PRIRODNA NEGA I ZDRAVE NAVIKE: Evo načina da prirodnom hidratacijom pobedite suvu kožu!

Nakon zimskog perioda naša koža žudi za odgovarajućom hidratacijom. Skupi preparati vam mogu pomoći, ali ponekad je bolje osloniti se na prirodu i prirodne načine hidratacije kože.

Ovih 8 saveta pomoći će vam da na prirodan način hidrirate suvu kožu:

1. VODA

Pijte puno vode i hidrirajte se i spolja i iznutra. Voda je najprirodniji, najjednostavniji i svakako najefikasniji lek za suvu, dehidriranu kožu. Konzumiranjem vode podstaći ćete varenje a kožu učiniti sjajnom. Takođe, voda pomaže uklanjanju toksina koji zhvaljujući vodi mogu da izađu putem kože ali je blagotvorna i za srce i bubrege. Preporučena dnevna doza je dva litra vode dnevno.

2. PRIRODNI SAPUNI

Trudite se da koristite prirodne sapune za ličnu higijenu. Uvek proveravajte etikete i izbegavajte one kozmetičke preparate koji imaju previše hemikalija. Birajte sapune sa prirodnim sastojcima koji će da vlaže vašu kožu umesto da zbog jakog hemijskog sastava skinu prirodna ulja koja se nalaze na vašoj koži.

3. MED

Organski med je odličan za prirodnu hidrataciju kože a poznato je i da ima antibakterijsko i antiseptičko dejstvo a takođe sprečava pojavu gljivica. Med će smanjiti iritaciju kože i sprečiće infekcije. Pet dana uzastopno nanosite med na kritična područja na koži i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. Rezultati će ubrzo biti vidiljivi.

4. KOKOSOVO I MASLINOVO ULJE

Kokosovo ulje može u velikoj meri da pomogne ljudima sa atopijskim dermatitisom za koji je karakteristična suva koža praćena svrabom. Navlažite kožu vodom i nanesite kokosovo ulje u tankom sloju. Najbolje je da to obavite pred spavanje.
Maslinovo ulje obiluje masnim kiselinama i antioksidansima koji će hidrirati vašu kožu i pružiti joj neophodnu negu. Ukoliko umasirate maslinovo ulje pre tuširanja, sprečiće isušivanje kože usled vruće vode i kozmetičkih preparata za ličnu higijenu.

5. VOĆE

Jedite više voća jer voće sadrži dosta vode u sebi. Konzumiranjem voća unećete i minerale i vitamine neophodne vašoj koži. Dovoljno je da ubacite jednu voćku za užinu i ubrzo ćete da primetite rezultate.

6. OVLAŽIVAČ VAZDUHA

Osim što je dobar za respiratorni sistem, ovlaživač vazduha će sprečiti isušivanje vaše kože. Stavite ga u spavaću sobu ili tamo gde provodite veći deo dana. Vodite računa i o tome da smanjite grejanje zimi jer topao vazduh dodatno isušuje kožu.

7. NEMOJTE KORISTITI VRUĆU VODU ZA TUŠIRANJE

Vodite računa o tome da smanjite temperaturu vode prilikom tuširanja ili kupnja. Vruća voda, slično kao i jaki sapuni i gelovi za tuširane, skida površinsku masnoću sa kože. Umerena temepratura vode više će prijati vašoj koži i zdravija je.Tokom tuširanja možete da koristite prirodne preparate za hidrataciju kože.

8. OMEGA 3 MASNE KISELINE

Omega 3 masne kiseline nalaze se u ribi (skuši, lososu, svežoj tuni, sardini, pastrmki), lanenom ulju, čia semenkama i orašastim plodovima. Redovnim unošenjem omega 3 masnih kiselina vaša koža će biti zdravija, jačeg tonusa i sjajnija. Omega 3 osim što hidrira ćelije kože, takođe sprečava upale i može da se koristi protiv opekotina od sunca. Pokušajte da unosite omega 3 putem hrane ili koristite suplemente koji nadoknađuju vitamin D.

lovesensa.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter