Izvor:
21.03.2017 u 05:51
0

KAKO ODABRATI PRAVU OBUĆU? Uz ovih 6 saveta rešićete problem!

1. Odaberite najbolje vreme za kupovinu

U jutarnjim satima noge su odmorene i tada možete obuti čvršće i tesne cipele. Upravo zato je najbolje kupovati cipele u popodnevnim satima, kada su noge umorne, pa čak i malo otečene. Tako ostajete sigurni da će obuća koju kupite ostati udobna.

2. Kupite pravu veličinu

Uvek možete isprobati veću veličinu od one za koju mislite da imate i tako ćete odmah videti koja vam odgovara. Ako su vam stopala ravno u cipeli, tj. ne “plešu”, znači da je veličina dobra.
3. Obratite pažnju na širinu, ne samo dužinu

Odaberite pravilnu obuću tako da uvek ostavite malo prostora između palca i prednjeg dela cipele. Nikad ne kupujte ništa pretesno.

4. Odaberite prave štikle za vas

Mnoge žene izbegavaju visoke štikle jer kažu da ne mogu dugo stajati niti hodati u njima. Sve to stoji, međutim, treba znati i odabrati pravu štiklu na cipeli. Štikla bi morala biti u pravoj liniji ispod kosti pete.
5. Prvo nošenje

Kod prvog nošenja novih cipela jako pripazite. Uvek ih je dobro pre razgaziti s par nošenja na kratke relacije – da se noga privikne i cipele prilagode. Najlakše je to napraviti kod kuće. Nosite ih 15 minuta, zatim 30 minuta i 60 minuta.

6. Ulošci za cipele

Ako već imate cipele koje vam nisu preterano udobne – pokušajte ih prilagoditi. Kupite uloške s dodatnim jastucima kako biste pomogli nozi da se bolje prilagodi cipeli, ali i obrnuto.

Izvor: saveti.rs
Foto: Twitter/Kupindo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter