Izvor:
19.03.2017 u 16:29
0

Jedu testo, a ne goje se: ITALIJANKE IMAJU TRIK KOJI ĆE VAM PROMENITI ŽIVOT, ZOVE SE PASSEGGIATA!

Sa svih strana čujemo kako testenina goji i da je moramo proterati sa jelovnika ako želimo da oslabimo. To s jedne strane ima smisla, ali totalno je nepotrebno ukoliko ste umereni.

Pogledajte samo Italijane i Italijanke – jedu testeninu na tone, a nisu nacija koja kuburi sa viškom kilograma. Italijanke su baš poput Francuskinja, uživaju u hrani i piću, a ne goje se. Kako to?

Njihova tajna krije se u navici koja se zove “passeggiata”, odnosno kratka šetnja od 15 minuta koju obično praktikuju odmah nakon obroka.

One u šetnje odlaze iz čistog zadovoljstva kako bi uživale na suncu, družile se sa prijateljima ili porodicom. I znate šta? Ovakva kratka fizička aktivnost zaista čuva organizam od lepljenja kilograma. Naime, istraživanje objavljeno u časopisu “Diabetes Care” pokazalo je da tri šetnje od 15 minuta dnevno nakon obroka smanjuju rizik od dijabetesa.

Pritom, ako šetate nakon večere, bolje ćete spavati, poboljšaćete varenje i smanjiti nivo insulina. Šta čekate? Za koji dan nam dolazi proleće!

Telegraf
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter